[]

Yatay geçişte koşullu dersler

Merhabalar. üniversite 1. sınıf öğrencisiyim. ortalamam 2.25. aynı bölüme farklı bir üniversitede yatay geçiş yapmak istiyorum. ancak bazı sorularım var
1-) benim burada dc ve dd ile geçtiğim dersleri sayıyorlar mı? (yönetmeliği resim olarak attım.)
2.00 ortalama dedikleri geleceğim üniversitedeki ortalamam mı oluyor?

2-) ders saydırmada temel koşul nedir? AKTS'lerin tutması, ders saatlerinin tutması vs.

3-) ders isimleri sıkıntı oluyor mu? mesela biz sosyoloji dersi aldık ancak gitmek istediğim yerde sosyolojiye giriş dersi var.

4-) Merkezi yerleştirme puanı ile geçiş yapacağım ama küçük de olsa kurumlararası geçiş imkanım da var. hangisi daha avantajlı?

5-) Eğer derslerim sayılmazsa yatay geçişi iptal edip aynı dönem içerisinde geri dönme şansım var mı? (bir dönem dahi orda okumak zorunda kalmadan)


biliyorum fazla soru oldu ama sene kaybım olsun istemiyorum.

 
1. Yatay geçiş ile kabul edildiğinde verdiğin transkriptteki genel not ortalaması -eski üniversitenden gelen- 2 veya üzeri ise DD ve DC ile geçilenlerden de muaf sayılacaksın. Şu anda 2.25 olan ortalama ilk dönemin ortalaması sanırım, bu dönemin sonunda o ortalama değişecektir, hala 2'nin üzerinde olursa sorun yok.

2. Ders saydırmada temel koşul ders içeriklerinin ve AKTS'nin, AKTS tutmuyorsa ders saatinin tutup tutmaması. Dersin adı birebir aynı olsa bile içeriği ve AKTS/ders saati tutmazsa sayamazlar. Eski üniversiteden transkript ile birlikte mutlaka ders içeriklerini de alın.

3. Ders isimleri normalde sıkıntı olmuyor (2. madde) ancak yatay geçiş komisyonundaki hocalar çok kılı kırk yarıyorsa her şey mümkün.

4. MY ile reddetme ihtimalleri çok düşük, başarıya dayalı yatay geçişte ise 2.25 veya civarı ortalamayla şansın düşük. Ders saydırma açısından hiç fark yok.

5. Eğer kaydını yaptırdıysan hiç okumadan geri dönemezsin. O yüzden en güzeli önceden gidip hangi derslerin sayılır, hangileri sayılmaz, yüzyüze konuşmak, dönem kaybın olup olmayacağını sormak. Sadece 2-3 dersini saymazlarsa dönem kaybın olmadan bitirirsin.
  • opucuk baligi  (12.05.17 20:59:16) 
Teşekkürler. Başka bilen?


  • marowak  (13.05.17 22:38:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.