[]

Hikaye yazmak

Merhabalar.

Son 5 senedir küçük defterlere yazdığım hikayeler ve hikayemsi yazılar var.(bazılarına ne diyeceğimi bilemediğimden hikayemsi diyorum, çünkü hikayenin tanımında şöyle yazıyor: Yaşanmış veya yaşanması mümkün olan olayların okuyucuya haz verecek şekilde anlatıldığı kısa edebî yazılara "hikâye (öykü) denir.) Bunlardan birkaçını bir arkadaş ortamında anlattım ve ortamda yeni tanıştığım bir kişi bana editörlük yaptığını ve bu hikayeleri ona gönderirsem yayınlayacağını söyledi. Fakat ben bunun yerine kalemimi(böyle kalemim falan diyince de komik oldu ama) geliştirmek ve yazdıklarımı daha da güzelleştirmek istiyorum. Bugüne kadar aklımda hiç böyle bir şey yoktu fakat neden bu yazdıklarımı insanlarla paylaşmayayım diye düşünür oldum. Uzun zamandır ara verdiğim yazma işine de bugün geri döndüm.

Yazım tekniğidir, hikaye örgüsüdür vs. bunlarla ilgili hiçbir teknik bilgim yok. Bilgisayar mühendisiyim, eğitimim sırasında da bu konulardan hep uzaktım doğal olarak. Bana önerebileceğiniz bir kurs, bir yöntem, bir internet sitesi ya da her ne olursa; lütfen fikirlerinizi esirgemeyin.

 
Murat Gülsoy'un yaratıcı yazarlık kursu vardı. Ödüllü bir hikaye yazarı. hem de akademisyen. Konuyla ilgili Büyübozumu... diye bir kitabı da var.

Bir de Mehmet Tekin'in Roman Sanatı adlı kitabı tekniği öğrenmek için ana kaynaklardan biri fikrimce.
  • gijilti  (04.05.17 00:56:03) 
merhaba,
bende benzer bir durumdayım. bu konuyla ilgili epey araştırma yaptım.
gelişim için en iyi teknik; düzenli yazmak.
iyi kötü demeden düzenli yazmanız gerek.
  • foster  (04.05.17 10:48:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.