[]

KPSS 2018

Herkese selam

2018 kpss ye hazırlanıyorum. sormak istediğim birkaç soru var.

1) Çözemediğim soruları paylaşıp çözüm isteyebileceğim facebook grupları var mı bildiğiniz? ya da farklı bir mecra da olur yeter ki çözüme ulaşayım.

2) gk için çarşaf boy ders özetleri varmış sayısalcıyım o yüzden gk kötü. bunu önerir misiniz?

3) düzenli ve disiplinli bi çalışma programına ihtiyacım var. kendini en iyi sen bilirsin senin hazırlaman lazım demeyin, bunu hazırlamak için başına oturup sonra kendimi program indirirken falan buluyorum. hazır bişey varsa üzerinde biraz değişiklik yapıp kullanabilirim çok işimi görür.

4) bunlar haricinde farklı önerileriniz var mı?

 
Selam. Üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerin sorularını sorduğu bir Android uygulaması var. Adını unuttum, ararsan bulabilirsin. KPSS sorusu olduğunu söyleme. Fotoğrafını çek, at. Beş dakikaya çözümü gelir. Facebook'ta da gruplar bulmak mümkün. Aramaya inan. Matematik soruların olursa (çok zor değilse) bana da atabilirsin.

Genel kültür testi için ne kadar okursan o kadar kar. Saçma sapan sorular soruyorlar bildiğin gibi. Televizyondaki tarih programlarını seyrederek bile birçok şey öğrenebilirsin.

Kendini en iyi sen bilirsin. Vaktinin olduğu her durumda eksiklerine çalış. Bu işin programı falan yok. Günde 8 saat ders de çalışsan hala bilmediğin şeyler olabilir.

Bol bol soru çöz. ÖSYM keriz silkeleme konusunda çok uzmanlaştı son yıllarda. Hayatta hiçbir hedefi olmayan herkes KPSS'ye çalışıyor. Paralarını kaptırıp rahatlıyorlar. Gerçekten atanmak istiyorsan iyi çalış.
  • dissendium  (29.04.17 02:09:39) 
Derece yaptım 2016da atanamadım ama hayırlısı. Taktiğim yok hocam ya. Telefon, pc kapatıcaksın. Alacaksın 3 4 tane kapkalın olan tarih kitaplarından. Oku çöz. Oku çöz. Minnacık notlar al. Uygur devleti mesela. Yanına mani dini yaz geç. Mani dinini hatırlayıp yerleşik hayat tarıma geçiş tarım aletleri vb. Şeyler aklına gelecek. Anıtkabirin mimarları mı anıtkabir yazıcan yanına orhan, o yazıcan. Şıklarda ad soyad o ile başlayan kişilere geçeceksin hemen. Orhan mıydı bilmiyorum ama böyle 4 sayga falan her konudan 1 2 kelimelik kilit şey yazardım. Tarih en zoru. Coğrafya basit ama sorabilecekleri yeni şeyler hep olabilir. 2016da yat turizmi ile ilgili bir şey sordular. Çok az kişi bilmiştir. Coğrafya 30 saatte tertemiz biter kafada soru işareti kalmaz. Vatandaşlık gıcık biraz. Hem kalın kitap hem de özet defterlerden alın. Hukuki terimlere falan alışık değilsinizdir. Aynı parafrafı 2 3 kere okumak zorunda kalacaksınız. Zaten bariz yerleri okudukça anlıyorsunuz. Bazı yerler direkt laf kalabalığı. Güncel bilgiye çalışmayı düşünmeyin tabii ki. İnterneti takip eden birinin yapabileceği şeylwr çıkabilir. Bilmem ne birliği bu sene hangi şehirdeymiş kim Başkan olacakmış yeni bulan gezegen neymiş falan gerek yok. Türkçede bol paragraf çözün. Mantık sorularını çözün bol bol. Tablo yöntemini öğrenin. Sayısalcıyım diye matematiği sallamayın. Öss dereceli arkadaşlarımın hepsini mal etti. Hız kazanmak lazım. Bol soru, farklı türde soru. Bazen orta okul formülleri olur. Ardışık sayıların toplamı gibi. Bu tarz şeyleri bilin. Ben 3 4 ayda 96 aldım.


  • glamdr1ng  (29.04.17 03:13:22) 
@dissendium

@glamdr1ng bölüm neydi?

bu çarşaf boy özetlerden önerir misiniz peki?
  • buneperhizwhatisthis  (29.04.17 11:15:12) 
gk icin bana sorabilirsin. tarih hariç aslinda her seyi sorabilirsin. tarih bilmedigimden degil 3 yanlis yapmistim 2016'da. ama simdi unutmus olabilirim fakat cumhuriyet yapabilirim gibi heheh.


  • blue eyes white dragon  (29.04.17 12:39:28) 
Krometreli saat alip net olarak gunde kac saat calistigini tespit et ve her gun onu arttirmaya calis. Iyi bir motivasyon araci. Test edildi ve basarildi.


  • raskolnikovv  (30.04.17 14:15:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.