[]

Blog açmak ve sosyal medyada isim

Merhabalar

Sinema, tarih ve karakterler konusunda meraklıyım. Bu konuları yazabileceğim bir blog açıp yazmak istiyorum. İlgilendiğim konularda başka insanlara da ulaşmak ve onlarla etkileşim halinde olmak istiyorum.

Ancak sosyal medyanın isim hafızası konusunda endişeliyim. Kendi adım soyadımla bir şeyler yazsam artık onlar internette hep varolacak. Belki 5 sene sonra yazdıklarım saçma veya basit gelecek. İnsanlar adımı arttığında ilk onlarla karşılaşacak falan..

Öteki yandan kendi adımın da bilinmesini istiyorum. Zira bugüne kadar intenetten öğrendiklerim de öğrendiğim kişilerin takipçisi oldum. Hayatı yaptıkları yaşamlarını araştırıp örnek almaya çalıştım.

Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?

 
Kendi adını koyma bence başta. Senin gibi bir arkadaşım vardı o da edebiyat blogu açmıştı. Ama sonra keşke takma bir isimle açsaydım demişti. Takma ismin olması kötü değil o kadar. Mesela takipçisi değilim ama pewdiepie var. Kimse doğru düzgün ilk seferde adını bilemeyebiliyor ama sonuç olarak ortaya bir şey bıraktı o da. Bir izi oldu internette. Zaten sonradan ismini de paylaşabilirsin bunda engel yok. Öylesi daha iyi bence.


  • begin again  (27.04.17 03:48:31) 
kişisel blogun modası geçti zaten. artık insanlar ya vlogcu oluyor, ya da afili bir isimle sosyal medyada bir sayfa falan açıyor. bence siz de bir sinema sayfası açın. sayfanın/sitenin ismi bir sinema dergisi gibi olsun. oraya içerik girerken kendi isim ve soyisminizle girin. pek çok sosyal medya sayfasında artık böyle yapıyorlar. mesela şu sayfadaki gönderiye baktığınızda; www.facebook.com gönderinin yazarı da tıklamadan facebook linkine kadar görülebiliyor. hem madem sizin gibi başka ilgili insanlarla da etkileşim halinde olmak istiyorsunuz, size katılmak isteyen insanları da yazar yapabilirsiniz. bir kişinin içerik sunduğu biyerde etkileşim sınırlı kalacaktır zira. ha olay da sizin şahsi projenizden çıkıp anonimleşecek, ama isminiz yine ön planda kalacak.


  • klar  (27.04.17 03:57:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.