[]

Yurt dışı yükseköğrenimde üniversitenin önemi

Sevgili Engelsler,

Soru başlıkta demek isterdim ama dar alanda olmadı :)
Yurt dışında yüksek öğrenim görmek istesem, atıyorum İstanbul Üniversitesi'nde (ODTÜ, Boüziçi vs gibi daha çok bilinen üniversiteler de olabilir) yüksek lisans yapmış olmakla Arel Üniversitesi'nde (Kültür, Beykent, Bilgi gibi örnekler artabilir) yüksek lisans tezi bitirmek arasında bir fark var mı karşıdaki fakülte için? Yoksa önemli olan, "tez konun ne ilginç gel senle çalışalım" diyen bir akademisyen mi bulmak?
Bilgisi olanlar doldurabilirse teşekkür ederim,
Auf wiedersehen!

 
Yurtdisinda yuksek ogrenimden kastin doktora sanirim? Eger oyleyse evet, ilginc bir tez konusu da is gorur. Bazi hocalar universiteye de bakiyor bazen, universitenin bilinen bir yer olmasi one tasiyabilir. Ancak ilginc bir calismayla hocayi tavlayabilirsin.


  • evrim halkasi  (26.04.17 18:08:40) 
Tag!

Alanındaki hocalar, muhtemelen Türkiye'deki iyi üniversitelerden birinden ya da birkaçından ögretim görevlisi tanıyorlardır. Ya da o alanda hangi üniversitenin iyi olduğuna dair genel bir bilgiye sahiptirler. Bu nedenle fark yaratması mümlün.

Sonradan gelen edit: Almanya'da dil sınavını geçtikten sonra üç üniversiteye master için başvurmuştum. İçlerinden biri de, buradaki ortalama, yeni bir üniversiteydi. Oradaki bir hoca, ÖSS sonucumu, transkribimi ve diplomamı gördü, aynı eyaletteki 'elit üniversite'ye başvurmamı önerdi. Başvurunu İsviçre, Almanya da Avusturya'da yapacağını tahmin ediyorum. Hiç bilinmiyor değil yani üniversitelerimiz.
  • buf-e kür  (26.04.17 19:52:26 ~ 20:42:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.