[]

Ürünü 7 gün içinde iade etme yasası

ekonomi.haber7.com

yasa öyleymiş ama ayakkabıda öyle olduğnu sanmıyorum eğer kullanılmışsa. Bilen var mı?


 
İade hakkı dediğimiz şey kullanılmamış ürün için geçerlidir, kullanılmışsa iade hakkı diye bir şey olması beklenemez, sonuçta iade edilen ürün çöpe atılmayacak tekrar satışa sunulacak.

Şöyle düşünün birisi kullandığı ayakkabıyı iade ediyor, sonra siz de gidip alıyorsunuz, sonra da gelip sözlükte kullanılmış ayakkabı sattılar diye rezalet başlığı açıyorsunuz, iade ederken hakkım olsun ama o ürünü tekrar satmasınlar diye bir şey olmaz.
  • atom karincanin torunu  (09.04.17 13:25:51) 
öyle bir şey yok. başlık yalan, yazının içinde doğrusu yazıyor: "Tüketici KAPIDAN SATIŞ YÖNTEMİYLE satın aldığı bir ürünü, 7 gün içinde hiçbir gerekçe göstermeden iade edebiliyor."

mesafeli satışta da (örneğin internetten) 14 gün, taksitle satışta 7 gün içinde cayma hakkı var ama görüp alınan bir ürünü gerekçesiz iade hakkı yok tüketicinin.
  • signore  (09.04.17 13:28:03) 
makaleyi okumamissiniz, kapidan satistan bahsediyor makale. ayrica 2010 yilinda yayinlanmis, 2013 yilinda yeni kanun cikti. sizin olayinizla alakasi yok.


  • kassiopeia  (09.04.17 13:31:51 ~ 13:32:02) 
hepsinde öyle ama yazı yanıltıcı.

"Tüketici kapıdan satış yöntemiyle satın aldığı bir ürünü, 7 gün içinde hiçbir gerekçe göstermeden iade edebiliyor."

yüzyüze aldığınız ürünlerde iade hakkınız yok. internet vb. kapıdan satış yöntemlerinde almış olduğunuz ürünlerde 7 günlük iade hakkı var. tüm ürünlerde bu hakkınız var, yasada sınırlandırma yok.
  • trajikomix  (09.04.17 13:38:46) 
@trajikomik

iade suresi 7 degil 14 gun.
  • kassiopeia  (09.04.17 13:49:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.