[]

Evlilik sözleşmesi

Bu konuda herkesten farklı farklı yorumlar geldiği için sizlerin de görüşünüzü merak ediyorum. Kimileri son yıllarda hızla artan boşanma oranlarını gerekçe göstererek olası bir ayrılma durumunda kendilerini maddi ve hukuksal olarak güvence altına almak istiyor, kimileri de evlendikleri/evlenecekleri eşe %100 güvenmeleri gerektiğini ve böyle bir sözleşmeye gerek olmadığını düşünüyor.

Siz evlendiğiniz erkekle/kızla evlilik sözleşmesi yaptınız mı veya evlenirseniz yapmayı düşünür müsünüz ? Evet ise neden, hayır ise neden ? Yorumlarınıza cinsiyet ve yaş ta eklerseniz sevinirim.


 
konuşması sıkıntılı bir konu ama bir yandan da hayatın gerçekleri var. olması gerektiğini düşünsem de herhalde bunu dile getiremezdim. hem ben evlenmem lan, deli miyim?


  • orijinal nick bulamadim  (03.04.17 12:54:33) 
evlilikten önceki mallar ortak değil diye biliyorum, eğer onlar ortak değilse sözleşme yapmazdım. yok ama onlarda ortaksa yine sözleşme yapmaz onları hısım akrabanın üzerine satışını/satamayacağı şekilde şerhli/ gerçekleştirirdim.

yani önceki malları korurken, evlendikten sonra ki malların ortak olmasını tercih ederim.
  • mete kudur  (03.04.17 12:59:30) 
Valla mal mülk umrumda değil de, eğer hukuki olarak mümkünse aldatmanın belgelenmesi durumunda boşanmayı ve çocuğun ve kedinin velayetini vermeyi kabul ettiğimi beyan ederim şeklinde bir şey imzalamayı/imzalatmayı düşünüyorum. Ben aldatmama konusunda kendime güveniyorum, o da güveniyorsa ne mutlu. Yoksa zaten evlenmem.


  • bir nick var benden iceri  (03.04.17 13:00:50) 
Ben yapmadım ama talep etseydi de yapardım fark etmezdi. Ama birçok insan bunun teklif edilmesini bile kırıcı bulacaktır. Halbuki bu olay imam nikahlarında hep yapılıyor. Boşanma durumunda kadına verilecek para nikah sırasında belirleniyor. Resmî olarak yapılınca alınıyor insanlar.


  • hayvanlar gibi yazar  (03.04.17 13:01:27) 
normal ya biraz daha üstü gelir düzeyine sahip bir insansam gereksiz görürüm.


  • pinkpeony  (03.04.17 13:02:06) 
hayvanlar gibi yazar

mehir boşanma durumunda verilmez. evlendiginde verilir.
  • blue eyes white dragon  (03.04.17 13:06:39) 
Mevcut edinilmiş mal rejimi benim için yeterli.zaten yatlarim yok, zengin degilim ayrı bir sözleşme gereği duymazdim. Evleneceğim insan bana bunu şart koşsa da üzülürdüm.
25, k

  • cabiday  (03.04.17 13:33:04 ~ 13:47:45) 
valla o kadar zengin değiliz ne yaptıysak eşimle ortak maaş şeklinde yaptık hiç gerek yok o yüzden.


  • yue  (03.04.17 14:05:14) 
evlilik sözleşmesi üzerine uzun uzun düşünmedim ama bence, kadının da erkeğin de istemesi garipsenecek bir durum değil. sonuçta kimse boşanmak için evlenmiyor. olayı sadece güven üzerinden değerlendirmek de yanlış olur. insanlar değişir, düşünceleri, hayata bakış açıları değişir. kendini, bugün evlendiğin insanla 10 yıl sonra hayata bambaşka yerlerden bakar halde bulabilirsin. o yüzden iki tarafın da çıkarını gözeten evlilik sözleşmesi yapmakta hiçbir sakınca yok bence.

25/erkek
  • keçeli kalem  (03.04.17 16:53:56 ~ 19:10:09) 
Amerikan filimlerinden falan gorulup ozenilen bir sey, oyle gecerli bir sozlesme yok. Bir kere kimse medeni hukukun verdigi haklardan kendi istegiyle sozlesme yoluyla cayamaz zaten. Bosanma durumunda da yapilan herhangi bir sozlesme kendi basina gecerli degildir, taraflar sozlesme hic yokmus gibi davranabilir veya maddelere istedigi gibi itiraz edebilir, tamamen hakimin takdirine kalmis bir sey. Sen nafaka istemeyecegim diye imza attiysan hakim bosanma gunu "oyle sey mi olur yahu" diyebilir.

Evlilik oncesi mallarla ilgili medeni hukukta bir sorun yok zaten. Evlilik suresince ise durumlar yari yariya paylasiliyor ki adil. Kimse de bu hakkindan vazgecemez, hakim yemez yani.

Ha eger taraflardan biri veya ikisi de sirket sahibi hissedar falansa zaten boyle anlasmalairn yapilmasi gerekir, sirketlerin avukatlari falan ayarlar, imzalanir ve gecerli de olur. Diyelim kadin bir sirketin hissedari, evlilikleri suresince sirket buyuyor buyuk paralar kazaniliyor, kadinin parasi hisselerde kilitli ama nakit degil. Bosandiklarinda adamin bundan pay almasi lazim. Kadin hisselerin yarisini verirse adama adamin sirket yonetim kurulunda oy hakki olacak belki birden; adamin maddi kazanima hakki var ama sirket yonetim kurulunda hakki yok. Boyle seylerin olmasini engellemek icin kadinin kendisi hem de sirketin diger hissedarlari boyle anlasmalar isteyebilirler, bosanma esnasinda da bu dikkate alinir ama adam o hisselerin muadili kazancini bir sekilde yine alir yani hakkindan feragat etmez.

Sonuc olarak evlilik oncesi elinizde tuttugunuz her sey bosanirsaniz yine sizindir kimseyle paylasmazsiniz.

Evlilik suresince elde ettiginiz her seyin yarisi esinizindir esiniz de bu hakkindan vazgecemez.

Sozlesme su anlama gelir: "biz evlenmeden once kendi aramizda boyle bir seyler konusmustuk, bilmem bir ise yarar mi?"

taraflardan biri itiraz ettikten sonra, karsi taraftan evlilik suresince elde edilmis gelirden mal kacirmaya calisiyorsaniz ise yaramaz.

Zengin sirket hissedari falan degilseniz boyle sacma seylerle aranizi bozmayin hic bir ise yaramaz ozetle.
  • robokot  (03.04.17 18:30:13 ~ 18:31:45) 
yaşça büyük ve gerçekten mal varlığı büyük büyük rakamlar içeriyorsa ve arada ciddi bir yaş farkı varsa 20-30 gibi sözleşme yapılabilir. erkek ya da kadın eşi yokken o malı mülkü yapmışsa ve sonrasında da hak iddia etmemesini istiyorsa kendi tercihidir tabi buna karşı taraf ne cevap verir bilinmez. bekarken edinilen mallar zaten boşanma sonrasında bölüşülmüyor o yüzden sorun yok bence. ama tutupta birisi bana olur da boşanırsak kazancımdan hiç bir şey talep etmeyeceksin diye bi imza attıramaz. belki o kişiye yıllarımı verip emek edeceğim her şeyi ortak yapacağız ama onun üzerine olan her şey ona kalacak. böyle bi riski asla göze almam.


  • dedim ben sana  (03.04.17 18:53:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.