[]

LYS/YGS/ÖSS ile ilgili "Ne yapmalı?"

Bu sene bölümümü bırakıp arkeoloji okumaya karar verdim. Ancak ben 5 sene önce sınava sayısaldan girmiştim ve konuyla ilgili araştırma yapmama rağmen tam olarak ne yapmam gerektiğine vakıf olamadım. Ama artık acilen çalışmaya başlamam gerektiğinin farkındayım, çaresizim. Eski okuluma uğradım, orada da yeterli bilgiyi alamadım.

kafamdaki soru işaretleri;
-hangi tür puanla istanbul üniversitesi klasik arkeoloji bölümüne girebilirim?
-puan nasıl hesaplanır?
-iki sınav olmuş. hangisinde sağlayacağım başarı benim için önemli? yani ilk sınavda barajı mı aşmam gerekiyor yoksa iyi bir puan mı tutturmalıyım? ağırlığı nedir?
-hangi derslere çalışmalıyım?
-sayısalcı olduğumdan ötürü ne kadar zarardayım?
-öss'ye kayıtlar ne zaman başlayacak? sınavlar ne zaman olacak?
-Lys1? lys2? (özellikle bunlar çok kafamı karıştırdı)
-merkezi deneme sınavları olurdu. özdebir v.s yapardı bunu. nasıl kayıt olunur?

Bu sorulara elinizden geldiğince cevap verebilirseniz yahut bana açıklayıcı bi kaynak verebilirseniz çok yardımcı olursunuz.

moderatöre not: duyurum 1 gün civarı yukarıda durabilir mi acaba? ciddi anlamda sıkışmış vaziyetteyim. yardım bulamadım bi türlü.

 
www.osym.gov.tr bu linkten sorularınızın cevaplarını öğrenebilirsiniz.
sayısal bölümden sözele gireceğiniz için çok küçük bir kaybınız olacak. sözel bölüm öğrencilerinin katsayısı %16 sizinki %13 ile çarpılacak. (ortaöğretim başarı puanı yani) bu da tek bir bölümden 5-6 civarı soru yapar.

  • yalniz bir opera  (05.01.10 16:31:07) 
Elimden geldiğince anlatmaya çalışayım:
Arkeoloji normalde eşit ağırlıktan alıyor.Yani çözücegin şey Ygs(eskinin 1.bölümü)(Tamami)
ve Lys(Eskinin ikinci bölümü)(Buradanda edebiyat ve matematik sorularını çözmen gerekiyor.
Puan hesaplaması şöyle 1.bölümden yaptığın puan yüzdee 40 lık oranda 2.bölüm puanının üzerine ekleniyor
İlk sınavda evet barajı aşman önemli ayrıca ne kdar iyi yaparsan o kadar girme şansın yüksek... (Yüzde 40 etkili)
Lise 1 de gösterilen mat,fen bil,türkçe,sosyal derslerine çalışacaksın ve ikinci bölüm olarak adlandırılan sınavdada edebiyat ve matematik yapman gerkeiyor(fizik kimya gerek yok,ama sadece 2.bölüm için gerek yok)
kayıtlar başladı.ygs'nin sinavi(1.bölüm) 12 yada 13 nisan
2.bölüm(lys) haziran ayında
Lys 1:Klavuzlardada yazar,atiyorum matematik ve fen çözdün,o lys 1 puanı senin matematik ve kimya derslerinin ağırlıkta oldugunu gösterir

Lys 2:Buda atıyorum matematik ve biyoloji(bunları hatırlamıyorum ,ama bilgilenmen için yazdım yani farklı derslerde olabilir

Bildiklerim bunlar...
merak ettiğin bişey olursa sor yine
  • slymene  (05.01.10 18:34:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.