[]

Yunanistan Tatili - Corfu & Sithonia

Arkadaşlar bu yaz 10-11 günlüğüne buraya gidiyorum. 5 gün sithonia ve 6 gün corfu. Eşim ve 13 aylık oğlum var. Maliyet hesabı yaptığımda;

oteller 3500 TL
Vize 600
Araç benzini 1000
Günlük harçlık 4000

Şeklinde yaptığımda 9100 TL ye geliyor. Bana biraz fazla geldi. Otellerde kahvaltı yok. GÜnlük 3 öğün yemek yiyoruz dışarda. Yanımızda oğlum olduğu için mecburen bir restoranta gidip birşeyler yemeliyiz. Sizn fikriniz nedir? Bu maliyeti biraz abartıyor muyum yoksa normal mi?

 
1000 eur cep harçlığı diyorsun günlük 100 eur. çok para. yemeği kendiniz yapsanız 100-200 eur harcarsınız maks.
benzin neden 150 eur mesela nereyi gezeceksin o kadar? araç kiralama bedava mı bu arada?

  • cekilmis gayfe  (20.03.17 15:21:25) 
@cekilmis gayfe
Kendi aracımla gidiyorum. Yemeği kendimiz yapmak istemiyoruz. Malum tatil. Onlarla uğraşamayız.
Benzine gelince gidiş dönüş ve gezme 3000 km yapıyor.
  • taipan  (20.03.17 15:26:00) 
e sırf gidiş geliş 2 bin km falan olur. arabayı feribota bindirmen de en az 200 lira falan yazar. o zaman az yazmışsın benzini asfasf


  • cekilmis gayfe  (20.03.17 15:48:40) 
@cekilmis gayfe
Araç dizel, bu rakamı geçmem. Sen günlük harçlıktan bahset abi. Abartı mı o :)

  • taipan  (20.03.17 15:58:31) 
otel fazla, önceden yer ayırtmaya lüzum yok, orada hoşa giden ucuz pansiyonlarda kalınabilir. zaten lüks otel diye bir şey yok, en ucuz pansiyon bile temiz, her yer kalınabilir düzeyde.
kahvaltı için sadece ekonomi açısından değil de genel olarak marketten bir şeyler alıp ya da yanınızda bir şeyler götürmenizi tavsiye ederim çünkü genelde sadece börekçi var ve epey yağlı, ağır oluyor. normal kahvaltıyı otellerde vs bulabilirsiniz ama üç beş parça şey için en az 10 euro alıyorlar, yemeğe içmeye verilen paraya hiç acımam ama bana saçma geliyor açıkçası.
onun dışında günlük harçlık size bağlı bir şey, bence 2500-3000 tl civarı falan makuldür.
  • tiny penny  (20.03.17 16:42:10) 
dediğim gibi marketten alıp kendiniz yapsanız çok ucuz aslında ama uğraşamayız dersen başka tabi. mesela 5 yuroya beykon, yumurta, feta falan alır mis gibi kahvaltı edersiniz. corfu pahalı bir adadır bu arada dışarda yemek biraz kasabilir.


  • cekilmis gayfe  (20.03.17 17:00:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.