[]

İhracat için tavsiyeleriniz

Yurtdışına ihraç edilebilecek ürünler nelerdir mesela? Özellikle doğu anadolu bölgesinde olan niş kalan alanlar mesela. Kosgeb'in 100.00TL lik hibesini almamız kesin fakat tek sıkıntımız nasıl birin ürünle başlasak. Kuru incir, ceviz, ceviz reçeli, peynir, pestil vs gibi. Bir de yurtdışında talep gören, gideri olan bir ürün olması elzem tabii ki. Aklımıza restorant ve oteller geldi ilk olarak fakat var mı alternatifler sizce?
Teşekkürler



 
bu ürünleri öyle direk gönderemezsiniz. testlerden geçmesi gerek kullanılan ilaç miktarına kadar ölçülüyorlar uygun sınırda değilse ihraç edemiyorsunuz. ben olsam akmaz kokmaz kolay bozulmaz ürünler üzerinde dururdum. peynir fln soğuk zinciri bozmamanız lasım buda ek maliyet getirir.


  • oscar  (19.03.17 15:37:37) 
kosgeb hibesini daha ortada iş olmadan nasıl alıyorsunuz?


  • kurnaz  (19.03.17 16:09:40) 
Öncelikle Kosgeb'in hibesi 50.000 TL'ye kadar.
O da hiçbir zaman garanti değil. Niyesini anlatacağım.
Ha tanıdık bulduk her türlü parayı verecek derseniz o da vicdanınıza kalmış.
Kosgeb son yıllarda bu ülkede yapılan en güzel sistem. Faydası çok. Sömürmek istiyorsanız size kalmış.
Mesela ilk başlarda yanılmıyorsam taşıt desteği de vardı. Adam restoran açıyordu, servis elemanına motor alabiliyordu. Sonra bunu millet eşine, çocuğuna araba almak için sömürünce bu durdu. Güzel bir imkan heba edildi. Şimdi ihtiyacı olanlar alamıyor.

Neyse sistemin 100.000 TL de faizsiz kredi imkanı var.

Sistemi tam anlamamşıssınız galiba.
Önce bir aylık eğitime gidiliyor.
Gerçekten çok sıkı denetleniyor.
Sonra işi kuruyorsunuz.
hibe 50bin'e kadar dedim çünkü önce işi kuruyorsunuz. İşletmeye başlıyorsunuz.
Sonra kosgeb yetkilisi geliyor. İşletmeyi inceliyor. Yaptığınız masrafları inceliyor. Kurulum maliyetinin 50.000'e kadar olan kısmını size ödeyebilir. Yani siz dükkana 40.000 masraf yaparsınız Kosgeb der ki ben 10.000 öderim gerisine karışmam.

Nasıl oluyor bu?
Yurdum girişçimcisi "nasılsa 50bin ödeyecekler bize" diye masrafı bol tutuyor. Gidiyor macbook pro alıyor, küçük dükkana 120 ekran smart tv alıyor. Sonra kosgeb'ten ödemesini istiyor. 7binlik bilgisayarla napcaksın diyorlar. Mali işleri takip edeceğim diyor. Bu TV ne diyorsun. Müşteri sıkılmasın diye diyor. Kosgeb tabii ki bunları ödemiyor.

Kurduğunuzu işi azami olarak döndürecek ekipmanı öder. Atıyorum restoran açtın, orta ölçek bi markadan buzdolabı, fırın, ocak vb. alırsın makul fiyatlarda öderse öder.

Çünkü kosgeb hangi işi yapacaksanız o işi layığıyla yapmanızı ve gereksiz masrafla batmamanızı sağlamaya çalışıyor. KOBİ'ler ülkenin önemli vergi kaynağı. Haliyle sağlıklı büyümeleri lazım.

Size yurt dışında talep gören yığınla ürün yazayım ama
daha devlet desteğinin miktarını bile tam bilmiyorsunuz.
"tek sıkıntımız ne iş yapsak" diye internet forumlarında iş fikri arıyorsunuz.
Sizce ticaret için yeterli misiniz? Bence bu işe girmeyin.
En azından şu an girmeyin. Biraz araştırın, öğrenin.
İş kurmak, yönetmek öyle kolay değil. Bir anda para da akmayacak.
Çevreniz var mı? Ürünlerinizi kime satacaksınız? Hangi toptancıya gideceksiniz.
Hangi aracılarla çalışacaksınız?
Daha dün kurulmuş bir üreticiden millet niye mal alsın?
Hadi diyelim bir aracı bağladınız?
2 ay sonra o adam sizden ürün almayı keserse ne olacak?

Gıda diyorsunuz mesela.
Gıda üretimi için sertifikaları ve eğitimleri alacak zamanınız ve paranız var mı?
4-5 ay nakit akışı olmasa bile yanınızda çalışacak adamların masraflarını & maaşlarını karşılayabilecek misiniz?

İş kurmak kolay, yürütmek zor. İyi düşünün.
Ha bu arada kosgeb desteği aldığınız işi batırmak gerçekten uğraşmak istemeyeceğiniz bir süreç. Bu desteği aldıktan sonra 3 yıl hiçbir şekilde sigortalı bir işte çalışamazsınız. Bunu da unutmayın. Ola ki istediğiniz gibi gitmedi, maaşlı bir iş bakayım derseniz geçmiş olsun.
  • anten  (19.03.17 22:04:23 ~ 22:05:45) 
cevaplarınız için teşekkür ederim. Girişimcilik sertifikasının yeterli olduğu söylendi bir de bulunduğum ilin kosgeb müdürüyle ortak olacağız. O yüzden hibe konusu bende dedi. Siz sadece ürün bulun ve yurtdışına pazarlayabileceğinizi, birkaç işyeriyle anlaşarak ispatlayın yeter dedi. Prosedür kısmını ve proje detaylandırmasını o yapacağı için henüz hakim değilim o konuda.


  • main_function  (19.03.17 23:47:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.