[]

Quora'da hangi başlıkları takip ediyorsunuz?

Bilgilendirici olsa bile, konu sayısı aşırı fazla geliyor ve kayboluyorum, nereden ne bakacağımı bilemiyorum reddit'te olduğu gibi. Ortada seçim yapabileceğimiz tüm konuların olduğu bir liste var mı? Olsa belki oradan seçerim ama şimdi ne seçeceğimi bilmiyorum. Belki ilgim var ama haberim yok, aklıma gelmedi. Duyduğumda "Aaaa, bu kadar zamandır neredeymiş" diyeceğim başlıklar vardır belki. Bir de sevdiğim bazı konularda da yeterince bilgi sahibi olmamam nedeniyle cevaplarda ne dediğini anlamama ya da başka bazı konularda da o kadar derine inmek istememe durumum var. O yüzden kullanımı çok zor geliyor bana. Kullanamıyorum ben bu mereti.

Bir de Duyuru halkına ne takip ettiğini sorarım dedim. Belki oralardan yürürüm. Anket gibi bir şey olsun; kolay ve verimli kullanım hakkıbda önerileriniz varsa, onları da söylerseniz tepede kaymak olur.


 
Ben epeydir kullanmıyorum, takip ettiğim konu başlıklarını bulamadım o yüzden, 2. soruna cevaben.

Quora yıllardır takip etmediğim konularda dahi ısrarla mailler atıyor. Bazılarında bir sürü soru ve cevap, bazılarında doğrudan bana "şöyle bir soru var" diyor. Yani sadece seçilen konular üzerinden gitmediğini düşünüyorum.

Quora'da bununla ilgili soru vardır kesin.
  • Adramelekhh  (09.03.17 11:51:43) 
History
Psychology
Food
Technology
Philosophy
Philosophy of Everyday Life
Mind-Blowing Facts
Third World War

valla ben de ilk üye olurken seçmiştim bunları. sonra ayarları kurcaladım biraz, listeleme şeklinde bir şey bulamadım, bazen sadece search kısmından ilgimi çeken konulara bakıyorum, onun dışında öyle gelişine takılıyorum.
  • yeraltindan potlar  (09.03.17 12:03:57 ~ 12:21:22) 
ön edit:

@yeraltından notlar: Bilgisayardan giriyorsan profil - following - topics; telefondan giriyorsan profil - topics (x answers, x questions, x posts, activity, x followers vs şeklinde görünen etiketleri sola kaydırırsan topics'i göreceksin.)

İnternette boş vakit olarak geçirdiğim vaktin yüzde 70'i Reddit, kalanı da Quora'dan oluşuyor. (Sözlük: günde iki dk falan; duyuru: bazen haftalarca girmiyorum bazen günde yarım saat falan takılıyorum; Twitter, Facebook vs neredeyse sıfır.)

Dolayısıyla Quora'da geçirdiğim zaman benim için bayağı mühim. Şimdi sen sorunca girip takip ettiğim konulara baktım. Aşağıya kopyala-yapıştır yapıyorum, belki ilgini çeken bir şeyler bulursun. (Not: Anonimliğimi koruması açısından bazı konuları (yaşadığım şehir, kullandığım telefon hattı vs. çıkardım listeden.)

1. Quora'da hangi başlıkları takip ediyorsunuz?

Colleges and Universities
Education
The College and University Experience
Hypothetical Battles
Harvard University
European Refugee Crisis (Summer & Fall 2015)
Lions
Finland
Fighting
History
Extraterrestrial Life
University of Oxford
Manners and Etiquette
Ethics
Tigers
Books
Earth (planet)
Boxing (sport)
Istanbul
Avatar: The Last Airbender (creative franchise)
Philosophy
Turkish (language)
Apocalyptic and Post-Apocalyptic Hypothetical Scenarios
Fine Art
Big Cats
Cambridge, MA
Alaska (state)
Knives
Painting and Paintings (art)
Survivalism
Dinosaurs
Norway
Wealthy People and Families
English Grammar
Wild Animals
Privacy
Brad Pitt (actor)
Pocket Knives
Twilight (creative franchise)
Photographic Memory
Edward Norton (actor)
Comas
Mustafa Kemal Atatürk
Blue Whales
Literature
Art History
Artificial Intelligence
Self-Defense
Kickboxing
Hypnosis
Blindness
Volvo (car company)
Skydiving
Chemotherapy
Minneapolis, MN
Half-Life 2 (2004 video game)
Anthony Hopkins (actor)
Near-Death Experiences (N-DEs)
Kurt Cobain (musician)
Neil deGrasse Tyson (astronomer)
Howard Gardner
Sin City (graphic novel series)
Stewie Griffin (tv character)
Blades
Deep Sea Exploration
School Shootings
Pronunciation and Phonetics
Academic Writing
True Detective Season 1
Rick and Morty (TV series)
Dwarfism
Low Roar
T-REX
One Punch Man (webcomic)

Bunları nasıl ve ne ara seçtiğimi hatırlamıyorum. Ancak genel olarak bir konu ilgimi çektiğinde ya da öğrenmeyi istediğimde direkt takibe alıyorum.

2. Kolay ve verimli kullanım hakkında birkaç husus var değinebileceğim. Öncelikle, ben, kişisel olarak, Quora'nın içerik getirme/önerme botundan memnun değilim. Genel olarak eğer bir yazarın bir cevabını oylarsan anında o yazarın en beğenilen cevaplarını birkaç sayfa aşağıda sana döşemeye başlıyor. Hele ki bir yazarla yorum yoluyla iletişime geçersen anasayfan o yazarın cevaplarıyla doluyor. Benim göçmenlik ve göçmenlere dair sürekli tartıştığım Alman bir profesör var. Adamın her cevabı benim düşüncelerimin tam aksini içeriyor. Ben de yorumlarda tartışıp duruyorum adamla (İlk o başlattı). Ama salak Quora botu sürekli bu adamın cevaplarını çıkarıyor karşıma. Adamı engellemedikçe gitmeyecek büyük ihtimalle.

Çözüm: "donwvote this question" ya da "downvote this answer" butonlarını kullanmaktan çekinme. Soru çok çok iyi olsa bile eğer senin ilgi alanın değilse direkt downvote'u yapıştır. Bu şekilde downvote ede ede sana özel hazırlanmış güzel bir anasayfaya (feed) sahip olabilirsin. Benim takip ettiğim tüm bu konular içinde belki 20-30 tane cevap önüme geliyor. İlk başlarda 200-300 tane geldiği oluyordu.

Çok uzun oldu cevap, kusura bakma.
  • sen git ben geliyorum  (09.03.17 12:38:52 ~ 13:21:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.