[]

meslek seçimi

yeniden ygs'ye giriyorum.

sanırım her şeyi bırakıp yeniden bir bölüm okuyup ona göre bir yol belirleyeceğim kendime. aslında yurtdışına "kolay" kapak attıracak bir bölüm olsun diye düşünüyorum ama eşit ağırlıkçı olduğum için sayısal bölümlerden ne kadar puan alırım bilmiyorum.

dolayısı ile 3 bölüm belirledim kendime.

- ingilizce öğretmenliği

(ataması kolay mıdır?)

( bununla ilgili bir sorum var: ingiliz dili edebiyatı, amerikan dili edebiyatı okuyup ingilizce öğretmeni olarak atanabiliyor muyuz? )

- veterinerlik

- yazılım mühendisliği

bu bölümleri yurtdışında okumak istiyorum aslında ama seçenekler nedir? ingilizce lisans eğitimi veriliyor mu? bilmiyorum. hangi ülkede okunması gerektiğini de belirlemek lazım.

cevaplara ek olarak yorumlarınızı da almak isterim.

yaş: temmuzda 27 olacak.

 
(ataması kolay mıdır?)

( bununla ilgili bir sorum var: ingiliz dili edebiyatı, amerikan dili edebiyatı okuyup ingilizce öğretmeni olarak atanabiliyor muyuz? )

4 yıllık eğitiminiz sonrasında 2 dönem mi ne süren bir formasyon eğitimi alırsanız ingilizce öğretmeni olark atanabilirsiniz.

kpss lisans + eğitim bilimleri + öabt sonucunda aldığınız puan neticesinde mülakata girmeyi hak kazanıp mülakatı başarıyla geçmeniz gerekmektedir.

benim de ikinci kez üniversite hayalim, bilgisayar mühendisliği ama ciddi bir yerde okumak istediğimden bu senem yalan oldu. bir dahaki seneye artık.
  • blue eyes white dragon  (05.03.17 18:29:33) 
ingilizce ogretmenligi ile ozellikle batiya kapak atmak zor olur, asya falan olur muhtemelen.

ingilizce lisans egitim veren yerler var, basta abd, ingiltere, irlanda, iskocya olmak uzere, hollanda, almanya, belcika ve italya'da da bildigim kadariyla veren bazi universiteler var. maddi durumunuza gore ulke belirleyip girmeniz gereken sinavlari tespit etmeniz lazim. veteriner hekimligi girmesi kolay -tasra devlet universitelerine- ancak cikmasi zor bir bolum bence, tip gibi zira anatomi ile baslayip tum hastaliklari vs. ogreniyorsunuz. uc bolum de birbirinden cok farkli. 27 yasindaysaniz nasil daha kolay ogrendiginizi - yazarak mi, okuyarak mi, yaparak mi vs. - ve ilgi alanlarinizi biliyor olmaniz lazim. ona gore bir bolum secmek mantikli.
  • kassiopeia  (05.03.17 18:36:56 ~ 18:37:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.