[]

Dinci AKP'lilerin "vesayet" dedikleri şey tam olarak ne?

Yarım saattir akpli dincilerin facebook teşkilat sayfalarındaki paylaşımları okuyorum. hemen her yqazıda farklı şekillerde evt çıkarsa artık 90 yıllık vesayetten kurtulcaz falan diyorlar. bu vesayet dedikleri tam olarak ne? sanki birşey söylemek istiyorlarda açıkca yazamadıklarından vesayet deip geçiyorlar gibi geliyor bana;

dinci akplilerin paylaşımlarından örnekler;
--------
...."Kısacası şunu hepimizin bilmesinde fayda var. Yaklaşık 8 aydır tepelerine binilen vesayet ve odaklarının son kalan/gizlenen hücreleri, yine vasayetin maddi/manevi tüm desteği ile harekete geçirilecektir. Devlet, bu olası kalkışma için ne kadar önlem alırsa alsın.

Bu durumlar karşısında "Erdoğan'ı ve AK Partiyi yedirtmeyiz, gerekirse savaşırız, ölürüz-öldürürüz!" dediğinizi duyar gibiyim. Güzel ama yetmez.

Eğer kaybedersek, kaybettiğimiz sadece bir referandum değil, Büyük Türkiye olacaktır ki bu da 90 yıldır ülkemize kan kusturan, bizi TAM BAĞIMLI bir tasmalı olarak ellerinde tutmak isteyen VESAYETİN en az 100 yıl daha HÜKÜM sürmesiyle sonuçlanacaktır. Artık yılda 1 kere sabahın köründe sokakta put gibi dikilmenin, başkentin en güzel yerinde 10 futbol sahası büyüklükte yalandan yere boş boş yer kaplayan camiisiz, külliyesiz yunan anıtmezarın yerine Suriyeli vatandaşlarımıza mesken yapacağımız günler gelecektir. unutmayın bizim Allah'ımız var. Allah bize yeter."..Hayır diyenler çığırtkanlık ve duygu sömürüsü yapıldığı üzere mağdur falan edilmiyor. İhraç edilip, tutuklananlar; FETÖ, DHKPC, PKK, MLKP

 
Laik, Demokratik bir Hukuk Devleti olan Türkiye Cumhuriyeti.


  • Ufuk  (26.02.17 01:15:06) 
Başta fetö gibi geldi ama TC'den bahsetme ihtimali daha yüksek gibi.
Of çok kötü oldum gözlerim doldu okuyunca, boğuluyorum.

  • megalomaniac  (26.02.17 02:50:14) 
Bu hulocularin vesayet dedigi sey ulkeyi siyasetin degil askeriyenin ve bi yargi vs birtakim kamu burokrasisinin yonetmesiydi ki evet durum boyleydi, fakat bunlar devletin uzerine kezzap doktugu icin simdi herseyin mutlak sahibi kendileri oldu, birincisi nasil yanlis idiyse bu daha da yanlis, dogru oani siyaset de sinirlarini bilecek, kamu burokrasisi de ama bu durum amerika da falan da tartismali, belki kuzey avrupa demokrasilerinde biraz oturmustur.


  • alttaraf  (26.02.17 10:42:56) 
Ordu, yüksek yargı ve bürokrasinin nüfuzu çok fazla idi. (Bu iyi bir şeydir kötü bir şeydir tartışmıyorum.) Sonra bunların gücü kırıldı, tasfiye edildiler haince tezgâhlarla. Bu sefer yürütme her şeye hâkim olmaya başladı. Ordu, yüksek yargı ve bürokrasiyi büyük ölçüde etkisi altına aldı.

Ama AKP'lilerin dilindeki "vesâyet", yürütmeyi sınırlayan her şeydir. İktidarın propaganda aygıtlarının pompaladığı akla ziyan zırvalarla abuk subuk bir düşünce tarzı yaygınlaştırıldı. Bir makam veya kişi Anayasa'nın yasanın verdiği hakkı usûlüne uygun kullanırsa ve bu işlem iktidarın hoşuna gitmezse hemen adı vesâyetçilik oluyor. Karşılarında çok güçlü bir "düşman" kalmadı (halk dışında). Ama kitleyi dinamik, diri tutmak için hep düşman yaratıyorlar. Vesâyet mesâyet geyiği de ondan sürüyor.
  • istambul  (26.02.17 16:04:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.