[]

iş güvenliği sertifikası

almak istiyorum. öncelikle elektrik-elektronik mühendisiyim. ösym sınavını yapıyor. emo'ya baktım "İŞ GÜVENLİĞİ MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİMİ" şeklinde bir kursu var. sanırım emo'nun ki ösym'le alakalı değil. ilk olarak bunu soracaktım.

ikinci olarak yetki bakımından sanırım ösym'nin ki daha geniş çapta geçerliliği vardır. bunu almak için ne gibi süreçlerden geçiyorum sınava girmek haricine? ortalama ne kadar para gidiyor?

teşekkürler.

 
Sadece iş bulmak için alacaksanız, artık bu herkesin aldığı sertifikaların bir değeri yok. Az kişide olan önemli şeyler alın derim.


  • kurnaz  (23.02.17 19:36:59) 
"iş güvenliği uzmanı" olacaksan; dediğin gibi ösym sınavı yapıyor. yani eğitimi nereden alırsan al sınavdan geçmeden uzman olamazsın. sınava girmek için de eğitim alman şart.
(bkz: you do the math)

  • late viper  (23.02.17 20:36:50) 
1- kursa gidersin, teorik, pratik eğitim alırsın, 150 liralık sınav ücreti ödersin 1000 lira civarında kurs parası ödersin 300 lira civarında kart/sertifika parası ödersin c sınıfı iş güvenliği uzmanı olursun.

2- tezsiz ya da tezli iş güvenliği yüksek lisans yaparsın 1 senede bitirirsin sonra sınava girer b sınıfı iş güvenliği uzmanı olursun. sınav ücreti ve kart/sertifika parası yine aynen ödersin bunda da.
  • blue eyes white dragon  (23.02.17 20:58:09) 
ben iş güvenliği sıfatıyla iş aramayacağım "iş güvenliği uzmanı olacaksan" derken. bazı şirketlerde iş güvenliği hakkında yetkili kişi çalıştırmak zorunda oluyor ya. bildiğim kadarıyla mühendis olarak çalışsan da bu konuda yetkin varsa çalıştığın şirket ekstra iş güvenliği hakkında yetkili kişi çalıştırmasına gerek kalmıyor. yanlış mı biliyorum bunu? yanlış değilse ben tam böyle bir senaryo için almak istiyorum.


  • seksli harf  (24.02.17 00:53:01) 
türk regülasyonlarından emin değilim ama genelde bu kişiler multitasking olamayabilir. özellikle iş güvenliğini bilmiyorum ama bir şirkette mesela hem tıp doktoru hem de avukatsa, hoop hem legal departmanını verelim hemde fabrika doktoru olsun olmuyor. bu kişiler sadece o işi yapmak zorunda olabilir.

bu regülasyon iş güvenlikçileri için geçerli değilse mantıksız değil.
  • kurnaz  (24.02.17 00:58:03) 
@seksli harf
işte o dediğin "iş güvenliği uzmanı" oluyor ve üstte dendiği şekilde olunuyor.

  • late viper  (26.02.17 03:56:13 ~ 03:56:56) 
ben bahsettiğin yoldan bu sertifikayı almaya hak kazanırsam. diyelim bir yere ee mühendisi olarak girdim ve burası iş güvenliği uzmanı da alması gerek ama bu şirket bana ben uzmana ayrı .. kadar para vermeyeyim senin bu yetkin var bu yetkini de kullanalım diyebiliyor. yani ana mesleğim mühendislik olurken iş güvenliği için de şirkette yaptırım/yetkim olabiliyor. doğru anladım değil mi?

@kurnaz anladım fakat doktor ve avukatlık çok farklı. benim dediğim ilintili az da olsa. :) yan görev gibi bu bakımdan soruyorum. aklımda da yer etmiş. yanlış biliyorsam kendimi düzeltirim en azından. :)
  • seksli harf  (26.02.17 21:10:26 ~ 21:12:38) 
bence burayı okumalısın.

isgfrm.com

senin hem etinden hem sütünden yararlanmak isteyen patronlar sayesinde senin mühendisliğinden de yararlanılabiliyormuş.

ama işe girdiğinde eğer isg olarak da görüneceksen bunu kesinlikle işletmelisin ki 3 sene sonra b sınıfı isg uzmanı olabilesin.
  • blue eyes white dragon  (26.02.17 21:19:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.