[]

kedi -> böbrek yetmezliği

merhabalar,
3 kedim var. biri scottish fold ve 3 yaşında. son zamanlarda dışkıda ufak kan, sağa sola idrar yapma ve kusma başladı. bugün idrar tahlili yapıldı ve protein yüksek çıktı, cumartesi kan tahlili yapılacak.

sanırım böbrekle ilgili problemimiz var. ne aşamada olduğunu bilmiyorum ama acı çekmesi, erkenden gitmesi korkusu beni mahvediyor. kedisi bu durumda olan var mı, ne tip mamalarla besleniyor, nelere dikkat ediyor? böbrek yetmezliği gibi bir durumla nasıl mücadele ediyoruz? iştahı, hareketleri yerinde fakat kilo verdi ve keyifsiz gibi.

danke.

 
ipakitine adlı tozu kullanmamı istedi veteriner.

bunun dışında böbrek yetmezliği için özel renal mamalar oluyor. onları kullanmaya başlayabilirsiniz. Royal Canin Renal diye aratabilirsiniz.
  • false pretension  (23.02.17 20:22:07 ~ 20:22:14) 
yok açıkçası orijen, royal canin, proplan, sanabelle, n&d sürekli doğru mamayı vermeye/denemeye çalıştım. bundan olmuş olabilir mi diyeceğim ama düşük ihtimal sanıyorum. genetik olarak yatkınlık varmış ama işte amaan. bakalım.
evdeki diğer kedilerin sağlıklı olması da bu olasılığı getiriyor aklıma ama işte...

  • passion rules the game  (23.02.17 20:33:33) 
Kediden cok anlmam ama tipci mantikla gidecek olursam tuvalette kan ve idrarda protein yuksekligi, nefrotik sendrom denen seyi dusunduruyor. Sebebi de cogunlukla genetik oluyor bu durumun.

Beslenme konusunda tavsiye veremeyecegim ama biradan hareketle arama yapinca biseyler cikar sanirim

Gecmis olsun
  • gibicibicis  (23.02.17 20:45:41) 
Buradan hareketle*


  • gibicibicis  (23.02.17 20:46:15) 
kedilerde bobrek yetmezligi cok gorulen bir durum. benim kedim de de tas olusumu var surekli ozel mama yiyor. aklinizda olsun ankara da petcode var ates barut hoca. kliniginde diyaliz makinasi var ve bu islerde ustune yoktur.


  • oscar  (23.02.17 22:46:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.