[]

Tuşlu enstrüman öğrenmek istiyorum.

Merhabalar,

Başlıktan da anlaşılacağı üzere, tuşlu bir enstrüman (daha doğrusu keyboard) çalmayı öğrenmek istiyorum. Müzik konusunda sıfır tecrübem var ve öğrenme konusunda çok umudum yok. Esas amacım akşamları oyun oynamak/dizi izlemek yerine bununla uğraşmaya çalışmak. Yapamayıp, yılıp, sıkılıp bir köşeye atma ihtimalimi kabulleniyorum (üzücü, evet.).

Konuyla ilgili hiç tecrübem olmadığı için aşağıdaki sorularıma cevap arıyorum:
1) Mutlaka kulaklık çıkışı olsun istiyorum. Bilmiyorum standart bir özellik midir, ama akşam "komşu rahatsız olur mu/eşim uyudu uyandırır mıyım?" korkusu olmadan çalışabilmek istiyorum.
2) Bilgisayara bağlanabilsin istiyorum. Evde bir adet Windows kullanan laptop, bir de küçük Macbook Air var. Gerek GarageBand, gerekse diğer programlarla birlikte kullanabilmek istiyorum.

Bu kriterleri karşılayan bir enstrüman öneriniz var mı? Aradığım şey midi klavye de olabilir ama normal org ile onun arasındaki farkı çok bilmediğim için emin olamıyorum.

Şimdiden teşekkürler.

 
selam,

1. kulaklık çıkışı hemen hepsinde oluyor, alırken emin olursunuz ama çok büyük ihtimal vardır. Casio'nun 200-300 liralık modellerinde bile çıkış vardı.

2. midi klayveyi bilgisayara bağlayıp programlar - vst'ler üzerinden ses üretip çalıyorsunuz. davul, flüt, grand piyano vs. her sesi elde edebiliyorsunuz ancak çalmanız ile duymanız arasında gecikme (latency) olmaması için iyi bir ses kartı gerekebilir.

midi klavyeler bana çok alengirli geliyor. başlangıç düzeyinde klavyeyi açıp kulaklıkla direkt ses almak daha pratik olur bence. hemen öğrenmeye başlarsınız, öbür türlü ise yok program araştırayım, yok şunun ayarı bunun ses seviyesi derken zaman kaybedebilirsiniz.

hoşunuza giderse ekipman değiştirirken midi klavye almayı düşünebilirsiniz.

not: gitar kaydı aldıktan sonra davul ritmi eklemek için midi klavye kullanmıştım. tuşlu çalgılarla alakam bu kadar.
  • bcdhms  (21.02.17 14:59:28) 
Alınan orgda touchresponse, dokunmaya duyarlılık olsun. En ufak dokunmada dangdong ötmesin.


  • kargn  (21.02.17 17:32:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.