[]

android için uygulama(oyun) yapabilmek istiyorum, sıfırım?

nereden başlayabilirim? aslında sıfırım derken temel seviyede c# biliyorum ve html/css ile haşır neşirim. ama bunların da beni sıfırdan pek fazla bir şey yapmadığını biliyorum. sadece mantığa az çok hakimim. şöyle gerizekalıya anlatır gibi anlatacak olan var mı..




 
unity ile ilgili dökümanları,videoları,dersleri incele.


  • masa penisi  (19.02.17 20:09:23) 
Android özelinde değil de genel bir şey söylemek istiyorum. Bu tarz soruları zamanında ben de soruyordum fakat olayın özü denemekte, çalışmakta aslında.

Android uygulama(oyun) yapabilmek istiyorumun aslında adımları şöyle,

- Her şeyden önce bir platformda oyun yapmak istiyorsan öncelikle o platformda normal uygulama nasıl yapılır, en basit şeyler nasıl işler, uygulama çalışma cycle'ı nasıldır bunları öğrenmen lazım. Yani öncelikle android uygulamayı nasıl yazarım diye soracaksın.

- Android uygulama yazabilir bir hale gelebilmen için dil bilmen gerekiyor, bu c#(xamarin), android'in native dili java da olur, kotlin olur. Benim önerim her zaman native ve çok fazla kaynağa ulaşabileceğin dili öğrenmeken iyisidir, yani java.

- Android'de uygulama yapmayı kavradıktan sonra zaten oyun yapma ile ilgili çoğu sorularına cevap almış olacaksın.

Şu an hiçbir şey bilmediğin için boşluk gibi geliyor ama her şeye baştan başlamak lazım, ilerledikçe anlayacaksındır.
  • ocanal  (19.02.17 20:15:02) 
hocam oyun ve uygulamadan kastın nedir bilmiyorum ama ben de yeni başladım.

native mi hybrid mi, ios mu android mi derken. en son javascript-react nativede karar kıldım.

normalde native programlamada ios için ayrı android için ayrı yazıyorsunuz (objective c, java). ben hiç öğrenmedim bunları. ihtiyaç meselesi tabi. ama react native ile aynı kodlarla çoklu platforma özel yazabiliyorsunuz. baya sevdim açıkçası. tabi istediğin şeye bağlıdır ama bir bak derim react-nativeye.

bu arada oyundan kastın görsel birşeylerse muhtemelen java daha uygun olacaktır diye düşünüyorum. java bilenler daha iyi bilgilendireceklerdir.
  • vatansever hayirdas  (19.02.17 21:18:24) 
@ocanal hocam ben de bunu soruyorum zaten :) sıfırdan nasıl başlarım. benim nihai amacım oyun yapmak tabi ki ama asıl sorduğum şey nereden başlamalıyım ki sonunda android için oyun yapabileyim.

yani cevap olarak şunu bekliyorum(tam hakim olmadığımdan anlamsız gelebilir):

"visual studio diye bir şey var onu indir, c# projelerini onun üzerinden yapacaksın, c# ile ilgili dersleri şuradan bulabilirsin" gibi..
  • pilavmaker  (19.02.17 21:58:28) 
Önerim java'ydı, yani şöyle oluyor :)

Android Studio indirip işe java ile başlayacaksın, html/css c# biliyorum demişsin, mantık çok farklı değil.

c# yerine java kullanacaksın, tasarımlar da xml ile yapılıyor.

Örnek basit uygulamalarla işe başlayabilirsin, kaynak internet. Bence öncelikle kafanda bir proje belirle(örneğin telefon rehberi, fotoğraf galerisi vs.) onunla başla ihtiyaçlarına göre layout'ları componentleri öğrenmeye başlarsın, android'in de çalışma mantığını çok geçmeden kavrarsın.

developer.android.com
developer.android.com
github.com
  • ocanal  (19.02.17 22:33:46 ~ 22:34:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.