[]

"asıl sana kolay gelsin" ?????

fiziksel, yorucu bir iş yapana "kolay gelsin" diyorsunuz. o da size cevaben "asıl sana kolay gelsin" diyor. pek anlamlandıramadığımdan ve "kolay gelsin" lafına "sağol" diye yanıt verdiğimden soruyorum. normal mi bu diyalog şimdi?




 
Senin ne iş yaptığına bağlı.


  • Lim5  (19.02.17 01:54:44) 
Çok ince bir kavrayış kıvraklığı var bu sözde.

Kolay gelsin diyen kişi çoğunlukla muhatap aldığı kişinin yaptığı işi zor olarak gördüğü için, iyi niyet belirtmek amacıyla kolay gelsin diyordur.

Asıl sana kolay gelsin cevabını veren kişi bunu o anda kavramıştır. Demek istediği "bu iş gayet kolay bir iş, bu bile sana zor geliyorsa asıl senin iyi dileklere ihtiyacın var" olabilir.
  • yaren  (19.02.17 01:57:22) 
o yorulurken sen sallana sallana gelip kolay gelsin deyince kıllanıp iğneleme yapıyor. hani "sana da gezip dolanmanda kolay gelsin" gibisinden. tabi senin de ne iş yaptığın önemli. lim5 +1


  • olutaklidi  (19.02.17 02:00:58) 
@yaren'e katılmıyorum.

Biri "asıl sana kolay gelsin" diyorsa bu ifade, "bu işi gel de sen yap bakalım, kolay mı geliyormuş zor mu geliyormuş" anlamına gelir. Buna sağol demek çok anlamsız. Yardım edeyim istersen demek daha mantıklı.
  • dissendium  (19.02.17 02:03:03) 
Bunu ben hep sey dusunmustum, o yorucu isi yapan kisinin alttan almasi. Hani "hepimiz yorulmuyor muyuz zaten?" gibisinden. Hmmh.


  • kuehles blondes  (19.02.17 02:05:45) 
ben ara vermiştim kendi yaptığım işe.

kendi yorumum olabilir ama biraz da şahsın yüzündeki ifadeden sanırım dissendium ve olutaklidi'nin anladığı gibi anladım ben de.

yalnız "bu lafa sağol diye yanıt vermek" ile kast ettiğim şuydu:

- kolay gelsin
- sağol.

yine anlatamamayı başarmışım ha.
  • sanat guresi  (19.02.17 02:06:46 ~ 02:07:36) 
Sen bir iş yapmiyorsan saçma. Niye durup dururken o an bir iş yapmayan birine asıl sana kolay gelsin denir ki. Kolaysa başına gelsin demek istemis de yanlislikla oyle demistir belki. düşünülüp de söylenmiş bir şey gibi gelmedi bana. Yani böyle genel bir söylem olmadigini varsayıyorum. Ilk defa duydum çünkü. Varsa bilemem.


  • aquarium  (19.02.17 02:06:58 ~ 02:08:21) 
Kolaysa başına gelsin anlaminda söylenmiş bi söz ya. Ben de uyuz oluyorum bu ifadeye ama. Gerci eger o calisiyorken ben tüm gun lak lak yapmişsam hakki ama o anlik ben boşum diye atar yapiyosa saçma yani


  • nundu  (19.02.17 02:35:18) 
arkadaşlar, hepinizden çok özür diliyorum.

niye? çünkü şimdi hatırladım ki muhatabımın bana ettiği laf zaten "kolaysa başına gelsin" imiş... sanırım 2 sene civarı süre geçti üzerinden.
  • sanat guresi  (19.02.17 02:49:39) 
özür dilemene gerek yok ya ikisi de aynı anlamda sık kullanılıyor hsdhssd

kolaysa başına gelsin böyle geyik olarak da kullanılabilir yakın arkadaşınsa ama öbür türlüyse diğerinden daha kaba. türk dizilerinde filmlerinde falan çok geçen bi laftır ya bu denk gelsen bilirdin anlamını :D
  • nundu  (19.02.17 03:55:27) 
yok yok, muhatabımın bana dediğini tam olarak hatırladıktan sonra sorum boşa çıktı aslında.

ben, işyeri dışında herhangi bir münasebetimin olmadığı, buradaki kendisiyle muhabbet de "nasılsınız?" "iyiyiz."den ileri pek gitmeyen birisine nezaketen söylenmiş bir lafa verilen bu cevabı garipsemiştim sadece.
  • sanat guresi  (19.02.17 21:04:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.