[]

Yurt dışında dil okulu/yüksek lisans

Dil okulu/yüksek lisans arıyorum ama SEO çalışmalarından hakikaten yararlı bilgi veren site bulmak çok zor. Aşağıdaki özelliklere bakıyorum. Bilen, bu konuda deneyimi olan, bizim dayı oğlu yaptıydı diyen iki kelam ederse çok makbule geçer. Biraz uzun oldu, kusura bakmayın:

Aslında amacım okul bahanesi ile yurt dışına gidip iş bulmak(IT tarafında). Bu sırada vize gibi süreçlerin sorun çıkarmamasını sağlamak.

-Minimum eğitim ve konaklama maliyeti ikilisi.
-1/2 yıl gibi uzun bir dönem sürmesi.
-Konaklama vizesi gibi süreçlerin eğitim sayesinde nispeten sorunsuz sağlanabilmesi.
-Eğitim seviyesi önemli değil. Hatta zorlamaması tercih sebebi
-Genel pahalılığın düşük olduğu ülkeler tercih sebebi

Yüksek lisans da olur, dil okulu da. Yüksek lisans olunca bazı ülkeler öğrencilere belli bir süre çalışma izni de veriyormuş. İşimi daha da kolaylaştırır.

Not:
-İngilizcem iyi
-IT tarafında deneyimim henüz yok, yeni öğreniyorum
-İlla gittiğim ülkede kariyer yapıcam diye bi bakış açım yok. Bir adım olarak görüyorum.

 
Soyledigin kriterlere Irlanda uyuyor, ancak egitim ve hayat pahali.

Egitim icin vize kolayligi var. Dil konusunda Ingilizce olmasi buyuk avantaj. Geldikten sonra egitim alirken haftalik 20 saat (part time) calisma iznin oluyor. Ayni zamanda is arayabiliyor ve okulu birakip calismaya baslayabiliyorsun.

Yuksek lisans pahali, ne kadar ingilizcen iyi olsa da dil okulu ile gelmek daha ucuz ve daha kolay.

Kolay gelsin
  • ekyil  (16.02.17 13:51:22) 
Teşekkür ettim. İrlanda özellikle de geçmek istediğim sektör bakımından bana çok uyuyor. Dil okulu konusunda öneriniz var ise araştırmak isterim.

Diğer yandan araştırırken Estonya'ya denk geldim. Yükseklisans çoğu bölüm ücretsiz, hayat İstanbul'dan %10 civarında pahalı. Öğrencilere dersleri kötü etkilememek koşulu ile sınırsız çalışma hakkı verilmiş. Okuduğum bölüm Estonya'da bulunan yükseklisans bölümlerine uygun mu diye araştırma yapıyorum.

Estonya iyi güzel ama genel olarak avrupanın büyük ülkelerine biraz uzak. Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Hırvatistan gibi yerler belki daha mantıklıdır. Tek sorunum dil okuma, yüksek lisans konularında bilginin çok az olması.
  • goga  (16.02.17 18:42:06) 
Dil okulu konusunda onerim yok, ancak vize, calisma izni ve fiyat bilgisini arastirip en uygununu bulabilirsin. Su asamada okulun kalitesinden cok fiyati senin icin daha onemli olmali saniyorum.

Diger ulkeler konusunda hic bilgim yok malesef. Ancak sadece okulu dusunme, calismaya basladigin zamanki gelirini de hesaba katarak adim atmani oneririm.
  • ekyil  (17.02.17 13:30:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.