[]

Esime epilepsi teshisi kondu

Bugun kesin olarak teshis aldi. Doktorumuz cok arada seyler soyledi. Mr iyi bu olumlu ama eeg de hem diken hem de kesin dalga varmis. Simdi nobetleri icin bir ilac deneyecekler. 15 gun sonra kontrolu var ama haliyle ikimizde cok kotuyuz. Muhtemelen bu yuzden isinden de olacak. Calistigi yere soylemezse hayati risk dogurur ki bunu saklamayi kesinlikle istemiyoruz.

Simdi bizi neler bekliyor? Yasi 36 boyle nobetleri olup duzelen tanidiginiz esiniz dostunuz var mi? Yoksa omur boyu ilac mi kullanacak? Etrafimizda hep ciddi sikintili insanlar var bir umit sizlerden guzel seyler duyarim belki.

Bir de adamin gozunun icine bakiyorum ha nobet geldi ha gelecek diye. Ben ne yapicam?

 
ilaçlarını kullanıp gayet sağlıklı ve konforlu hayat sürdürenleri tanıyorum. bütün hastalıklarda riskler ve kötü hikayeler var. size anlatılan kötü hikayeler bu hastalığın en uç örnekleri bence. tedavisini sürdürün ve keyfinize bakın derim.


  • iddaaci  (14.02.17 22:23:05) 
Geçmiş olsun demeye geldim, tıbbi bilgim olmadığı için yanıltmamak adına başks bir şey diyemiyorum.

Sadece, psikoloji bu tip hastalıkların tedavi sürecinde çok önemlidir. Siz sakin olun, ki o da bu durumu kabullenebilsin. Gerekirse profesyonel destek alın.
  • bir nick var benden iceri  (14.02.17 22:23:18) 
Özel bakıma muhtaçlık durumu yok, güçlü olun, güven verin. Gözünün içine bakarsanız bunalıma sokarsınız.


  • kargn  (14.02.17 22:53:16) 
arkadaş bence siz olayı yanlış anlamışsınız. doktorla etraflıca bi konuşun. bu hastalıkla yaşayıp normal hayatına devam eden bi ton insan var. işinden olacak vs bi durum yok yani. kadın hamile kaldı diye ilk aydan kovan patronları yoksa işini etkilemez bile.

kardeşim de zaman zaman epilepsi nöbetleri geçiriyo. kendisi aynı zamanda fiziksel ve zihinsel engelli olduğu için hayat kalitesi açısından bişey farketmiyo ama en azından bilgi amaçlı yazayım. 90larda nadiren nöbet geçirdiğini hatırlıyorum. 2000ler boyunca hiç. 2010 başlarında yoğun bi dönemi olmuştu. ama bunlar çok kısa süreli belki bir dakika kadar nöbet ve arkasından aniden kısa süreli uyku şeklindeydi. bi sıklık veremiycem ama ayda bir, bikaç ayda bir. şu an son dört beş senedir yine nadiren nöbet geçiriyor.

dediğim gibi, tamam üzücü bi durum ama, bu kadar yıkılmayı gerektirecek bi durum yok.

@tavşan, o zaman ya gündüz çalışabileceği bi işe geçecek ya sektör değiştireecek. yani dediğim gibi hayat kalitenizi hiç etkilemez demiyorum ama sandığınız kadar korkunç bi durum değil emin olun.
  • elorelia  (14.02.17 22:53:53 ~ 23:36:55) 
@elorelia dr kesinlikle gece calisamaz diye rapor yazdi bir de tek calisiyor gece nobet falan olsa kimsenin ruhu duymaz yani. Sirketi tazminatini verelim cik mesai duzenlemesi yapamayiz diyor. Is kaybindan kastim buydu acikcasi bir de calistigi sektor hastaligini arttiracak turden.

Ailesinde de epilepsi hastalari var ve hepsi kotuye gitmis durumda sanirim tedirginligimiz bundan.
  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (14.02.17 23:15:58) 
Benim kardeşim epilepsi hastası nöbetleri azaldı sadece gece geçiriyordu. Gündüz çalışıyor işinde başarılı hayatını etkileyen bir durum yok sadece nöbet geçirdiğinde paniklememek lazım dişlerini sikmamasi için ağzını açık tutmaya çalışın kaşık vs sakın elinizi sokmayı. Bir de küçük dil bogmamasi için yan yatırın. Gece çalışamaz demesi aşırı uykusuzluk ve yorgunluk nöbeti tetikleyebiliyor.nobet dediğim bir kaç dakikalık kendini kaybetmesi.gecmis olsun ama uzulecek kendinizi yoracak durum yok.kardesim işinde gücünde. eşiniz ne iş yapıyor bilmiyorum da bizdeki nöbet sadece uykuda oluyor siz de nasil


  • seyyar satıcı  (14.02.17 23:23:31) 
bizim de üst komşumuz epilepsi hastası gayet çocuğu fln var yaşamında bir değişiklil de yok. bunda saklayacsk bişey yok hatta herkese söylyin ki bir nöbet geçirirse herkes bilinçli olsun. çok geçmiş olsun ama cidden hayatını normal devam ettiren çok inssn var


  • oscar  (14.02.17 23:31:12) 
@seyyar satici nobetler genelde uykuya dalarken oluyor ama eeg de uyanikken de ozellikle isikta yakalanmis.


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (14.02.17 23:41:15) 
İlaçlarla kontrol altında devam eden bir sürü insan var. İçlerinde riskli işlerine devam edenler, cerrahlar bile var. Özel sektör böyle. Birisine epilepsiyi bahane et, askere gitmezsen terfi vereceğiz deyip sonra sen askerliğe elverişli değilmişsin bizimle çalışamazsın diyen çok ünlü bir şirket biliyorum mesela.

Benim babam refleks epilepsi. İlaç verdiler ama uyumsuz, kullanamıyor. Yine de 2,5 yıldır nöbetsiz. Refleks epilepsi olduğu için tetikleyicisi var ve uzak duruyor. Gözümüzü üzerinde tutuyoruz ama hayatına normal devam ediyor. Siz ilacınızı kullanacaksınız tabi, o farklı bir tür.

Eşiniz içinde pseudoefedrin, efedrin, fenilefrin gibi dekonjestanlar içeren grip ilaçlarını hiçbir şekilde kullanmasın. Çok gerekli ilaçlar değiller zaten, boş yere nöbeti tetikler. Bunu da not düşeyim.
  • Lim5  (14.02.17 23:44:55) 
Enistemin kız kardeşi çocukluğundan itibaren epilepsi ymis ama evlendi 2 çocuğu oldu ve artık uzun yıllar dir hiç nöbet gecirmedigini söylüyorlar.

Panik yapmadan tedavisi boyunca ona destek olun ve bu dönemi atlatacaginiza inandirin kendinizi.

Umutsuzluğa kapılmayın. Geçmiş olsun.
  • brnbrs  (14.02.17 23:49:17) 
Eniştemde var. Tatil günlerinde üst üste film izleyince fenalaşıyor bazen. Hep evde oturmak yaramıyor. Temiz hava almak, kafanın boş olması, stres yaşamamak önemli şeyler. Her gün bir tane minik bir ilaç içiyor. Tam olarak tedavisi yok diye biliyorum, ama kontrol altına alınabiliyor. Nöbet geçirirse panik yapmayın. Birkaç kez epilepsi nöbeti gördüm, bir süre sonra nöbet kendiliğinden sonlanıyor. Siz sadece eşinizin dilinin geriye kaçmaması için duruşunu düzeltebilirsiniz. Nöbet geçiren birine kesinlikle su gibi içecekler vermeyin. Biraz ilk yardım bilgisi edinirseniz işe yarayabilir. Geçmiş olsun.


  • dissendium  (14.02.17 23:52:10) 
elorelia
dissendium+1

benim annem epilepsi hastası. aynen @elorelia nın dediği gibiydin tarihsel olarak. ama 2013 ten sonra çok ciddi hastalıklar atlattı. psikolojik olarak tamamen çöktü. zor geri döndürdük. bana göre epilepsi hastaları asla yalnız kalmamalı, nöbetleri çok sıksa. çünkü nöbet esnasında ve sonrasında nerede olduğu çok önemli bu hastaların. Allah korusun düşse, kaza geçirse falan... çocukluğum annemin bu hallerini bilmekle geçti. neyse ki şimdi durumu kabullenebiliyoruz. doktorunuz ve onun bu durumu iyi takip etmesi çok önemli. bana göre epilepsi hastaları stresten %100 uzak, huzurlu bir hayat sürmeliler. çünkü tetikliyor nöbetleri.
  • market_arabasıyla_terör_estiren_trafik_canava  (15.02.17 00:05:25) 
@ trafik canavari keske oyle huzurlu bir hayat mumkun olsa... Diger arkadaslarla birlikte size de cok gecmis olsun.


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (15.02.17 00:16:02) 
öncelikle bu tartışılmaz gerçek, tedavisi olmayan hastalık yoktur. evet, epilepsinin de kalıcı tedavisi vardır. Bunu araştırın, bulun ve çözün. Allah'tan ümit kesilmez. Siz de hayırlısı deyip, karşılayın bunu. Belki o işine devam etseydi çok daha kötü kaza maza bir şey ile karşılaşabilirdi.


  • aklimdakisorular  (15.02.17 01:13:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.