[]

ilaç prospektür yayımlama - mahkeme durumları

Merhaba arkadaşlar.

Ben bir internet sitesinden ilaç prospektürleri indirdim ve bir veri tabanı oluşturdum.

Şimdi bu veri tabanı ile bir android uygulaması yapmak istiyorum. İlaç şirketleri bana dava açabilir mi? Google play üzerinde adım gözükmüyor, google bunlara mail adresimi verir mi? Ip adresimi verir mi?

Teşekkürler şimdiden. Biraz karışık bir konu. Kimsenin hakkına girmek yada illegal birşey yapmak istemiyorum. Sadece internette gördüm birisinin ilaç sitesi varmış 50 bin lira dava açılmış gözüm korktu.

Teşekkür ederim şimdiden.

 
Telif hakki davasi acilabilir.


  • kuehles blondes  (06.02.17 20:25:36) 
davayı kim açar nasıl açar? google play üzerinden nasıl dava edebilirler?


  • ipmus90  (06.02.17 20:33:18) 
soruna cevap değil ama merak ettim, neden izin almayı düşünmüyorsun? şirketlere ulaşıp amacını anlatsan izin istesen vermezler mi?


  • azizakin  (06.02.17 20:41:39) 
onlar seni bulmak için emek sarfetmiyor, diyor ki google bana bu adamı bul getir sizin mekanda takılıyormuş elimde mahkeme kağıdı var. google amca da tutup yakandan getiriyor seni.


  • masa penisi  (06.02.17 20:47:19) 
patent vekiliyim, seni davaya boğar tazminatla yıkarlar. sakın izin almadan ilaç şirketlerinin hiçbir içeriğini kullanma.

ama muhtemelen izin istersen verirler.
  • babilbaligi  (06.02.17 20:56:22) 
Prospektüsler artık hasta kullanım talimatı ve kısa ürün bilgileri olarak iki farklı döküman şeklinde sunuluyor. Bunlar kamuya açık belgeler aslında. Ancak, profesyonel anlamda ilaçlar hakkında bilgiye ihtiyaç duyan meslekler, eczaci, doktor, ruhsatlandırma uzmanları vs daha fazla bilgi sunan rxmediapharma, medscape gibi programları kullanıyor. Sizin sunduğunuz içeriği internette sunan birçok site var zaten. Telefonuna uygulama olarak indirmek isteyen kim olabilir bilmiyorum. Yani ben de mesleğim gereği Prospektüse ihtiyaç duysam da sadece prospektüs benim için yeterli değil. Ayrıca gelen güvenlik bildirimlerine göre bu dökümanlar güncellenir. Siz güncelleme yapmazsanız ve birisi ilacı yanlış kullanırsa sorun yaşanabilir. Onun dışında formülasyon içermediği için patent bakımından sorun olacağını düşünmüyorum.


  • curukturpkokusu  (06.02.17 21:12:27) 
@curukturpkokusu: telif hakkı diye bişey çıktı, süper.


  • babilbaligi  (07.02.17 12:41:04) 
@babilbalığı bilmediğim için soruyorum. Prospektüsler de telif hakkına dahil mi? Yani bir eser olmadığı için ve bakanlığın belirttiği şablona göre hepsi aşağı yukarı aynı konuları içerdiği için telife tabi olduğunu düşünmemiştim.


  • curukturpkokusu  (07.02.17 18:52:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.