[]

yurt dışında yüksek lisans ve aile bölünmezliği

merhaba sayın suserlar
şimdi erkek arkadaşımın yurt dışında yüksek lisans yapma gibi bir şansı var fakat ben ne şimdiye kadar başvurduğum işlerden bir dönüş aldım (staj, garsonluk, sayfa editörlüğü vs sayılmazsa 0 tecrübeliyim) ne de okulu bırakın yaşamaya yetecek param var. ben böyle dertli dertli anlatırken bir arkadaşım insan hakları xxx yasasına göre işte nişanlı/sevgili/eş yüksek lisansa x (j dedi sanırım emin değilim) vizesi alınarak gidebiliyor çalışma iznini de kapsıyor o vize dedi. internete baktım ama pek bir şey bulamadım. bir danışmanlık şirketine soracağım önümüzdeki birkaç hafta içinde ama şimdiden bilgi toplamaya çalışıyorum aranızda bilgisi olan var mı?



 
nasıl yani? senin erkek arkadaşın yüksek lisansa gidiyor diye sen de onun kontenjanından vize mi alabiliyormuşsun? hayatımda duymadım böyle saçma sapan bir şey. evlilik durumu var ama sevgililik? yine bana da haber ver, benzer durumdayız çünkü.


  • mrsmoon  (06.02.17 01:15:10) 
@mrsmoon bana da mantıksız geliyor o zaman insanlar ne bok yemeye binlerce euro döküp anlaşmalı evlilik yapsın ki? ama güvendiğim akıllı fikirli bir insan anlatınca inandım. hatta şey bile dedi "çocuk amerikadaki x ünisine kabul almamıştı başta ama sevgilisi gidince durumunu anlatan bi mektup yazıp yolladı nasılsa orada olacağım vs.vs gibi okul kabul etti".
başka bir arkadaşım da çok ayrıntı bilmediğini ama hollandada alt komşularının (türkler mi emin değilim) benzer bir yolla geldiklerini evli olmadıklarını söyledi

  • dedi ayca  (06.02.17 01:18:20) 
eger gidilen ulke sadece evlilik birligini degil, birlikte yasamayi da 'aile' olarak taniyan bir ulke ise vize alinabiliyor. ancak bahsettiginiz sey yuksek lisans icin degil calisma vizesi halinde gecerli oluyor diye biliyorum. yani birlikte yasadiginiz kisiye calisma vizesi aliniyor, ilgili ulke birlikte yasami da 'aile' olarak tanidigi icin size de veriliyor.
ancak her iki durumda da, yani yuksek lisans halinde boyle vize verilse dahi ya da esiniz calismaya gidecek olsa dahi, siz calisana kadar esinizin ikinizin birlikte yasaminizi idame ettirebilecegi hususunda maddi durumunu ispatlamasi ve size sigorta yaptirmasi gerekiyor.

edit: birlikte yasami ispatlamak icin de turkiye'de alinan mahkeme karari, ikametgah, vs. gibi farkli deliller gecerli olabiliyor.
bu bahsettigim sekilde, yani evli olmadigi halde, 'esi' calismaya gittigi icin vize alip gidebilen bir arkadasim vardi, hollanda'ya gittiler ancak tum bu islemleri arkadasimin calisacagi - maasli calisacagi - universite halletti.
  • kassiopeia  (06.02.17 01:35:38 ~ 01:41:31) 
sevgili olduğunuz bir kağıt üzerinde kanıtlanamaz birşey, kim söylediyse sallamış.


  • masa penisi  (06.02.17 01:38:02) 
sevgiliden öyle bir şey olmaz, bu kadar saf olmayın.


  • pinkpeony  (06.02.17 01:49:49) 
@kassiopeia zaten çoğu ülke yüksek lisans yaparken çalışma iznini de yüksek lisans süresince veriyor. bana da çalışma izni verildiğinde de artık orada bulaşıkçılık, garsonluk vs yaparak biraz para kazanırken gittiğim ülkede birebirde oradayken iş aramak gibi bir planım var. türkiye'deyken uğraşmaktansa orada olup, görüşmek etmek daha olası geliyor


  • dedi ayca  (06.02.17 02:02:12) 
ben de benzer durumdayım.
yüksek lisans esnasında sevgili değil de resmi nikahlı olunması durumunda eş de geçici oturma izni alabiliyor mu?

  • luchetti  (06.02.17 02:07:54) 
@luchetti o kesin var diye biliyorum


  • dedi ayca  (06.02.17 02:12:06) 
çok araştırdım internette ama var mı yok mu, buna dair bir bilgi bulamadım, siz nereden buldunuz?

bir arkadaşım sevgilisinin yanına "iş arama izni" gibi bir vizeyle gitmişti, bu vize 6 aylıktı ama. sonra bulamadı döndü. ancak bu sevgilisyle bağlantılı mıydı, sevgilisi orada olmasaydı aynı vizeyi alabilir miydi bilmiyorum.
  • luchetti  (06.02.17 02:20:13) 
@luchetti şu an hatırlamıyorum ama bir danışmanlık sitesinde görmüştüm eş de gidebilir diye, hangi ülke hatırlamıyorum ama üzgünüm. çünkü yaklaşık temmuzdan beri bunlara bakıyorum :(


  • dedi ayca  (06.02.17 02:23:56) 
@dedi ayca

benim dedigim farkli bir sey, yuksek lisans icin bu sekilde bir vize varsa bile, ki emin degilim, esiniz aslinda size 'sponsor' olacagi icin, is bulana kadar gecinebileceginizi gostermeniz gerekecektir. zira, calisma izniniz olsa dahi is bulma garantiniz yok. onu demek istedim. ve sigorta isteyeceklerdir (sizin icin de).
  • kassiopeia  (06.02.17 03:18:51) 
Neye gore sacma deniyor bilemiyorum ama Avrupa'da bu var. Cok zor vs ama var. Bazi Avrupa ulkeleri aile kurulmasi icin evliligi sart kosmuyor, bu nedenle bu duruma izin veriyorlar. Ornegin:

ind.nl

Amerika'da, Almanya'da falan yokmus google'ladigim kadariyla.
  • evrim halkasi  (06.02.17 04:15:34) 
ABD'ye esiniz J1 vizesi ile giderse siz de J2 vizesi alip gidebilirsiniz. J1 ve J2 vizelerinin bitiminde Turkiye'de 2 yil yasamak zorundasiniz.


  • Traveller  (06.02.17 04:50:28) 
1: hangi ülke
2: erkek arkadaşınız o ülkenin vatandaşı mı
Buna göre değişen bir dinamik.
  • run a ris  (06.02.17 05:34:04) 
@run a ris hayır ikimiz de türküz. kanada ya da italya olabilir, diğer avrupa ülkelerine de açığız. kanada ve italya başta olmak üzere "hangi ülke olursa" gibiyiz


  • dedi ayca  (06.02.17 09:29:46) 
Ikiniz de turkseniz,erkek arkadaşınız permanent resident ya da vatandas ise ingiltereden alınabiliyor. Diger ulkeleri bilmiyorum. Ama zaten sizin koşullarınız uygun değil bu işe geçici bi vizeyle gidecek erkek arkadaşınız.


  • run a ris  (07.02.17 07:46:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.