[]

Almanca Öğrenen Arkadaşa Dizi/Film/Podcast

Merhabalar. Bir arkadaşım Türkiye'de Almanca kursuna gitmeye başladı, şimdi Almanya'da devam ediyor. Bu yaz bitimine kadar gerekli yeterliliğe sahip olabilirse yüksek lisansa başlayacak.

Kendisine temel olması açısından dizi, film, podcast önerileriniz neler olurdu? Bunun dışında, aynı yollardan geçmiş arkadaşlardan "şunu yapsın, şunu yapmaktan uzak dursun" tavsiyeleri de alabiliriz memnuniyetle.

Edit: Arkadaşıma şimdiye kadar gelen tavsiyeleri ilettim. Her birisi için ayrı ayrı teşekkür ediyor.

 
Telefonundan player fm uygulamasını indirerek bir çok podcasta ulaşabilir. Bu tarayıcı oynatılanları işaretliyor, kaldığınız yeri gösteriyor gayet iyi. DWnin sitesinde bolca kaynak var seviyelerine göre ayrılmış, ondan da faydalanabilir.

Almanyadaysa film dizi indirme işine girmeden bir şeyler bulmaya çalışsın bunun en kolay yolu da bulunduğu yerdeki kütüphaneye üye olmak. Birçok filme ulaşabilir oradan ve ingilizce/türkçe altyazı şeklinde Almancasını geliştirebilir ve de Almanyadaysa bunlarla uğraşmaktansa çıksın konuşsun milletle, dil konuşularak öğrenir.

edit : youtubeda deutsch plus (a1-b1) bir dizi var, ayrıca da extr@ German diye saçma bir dizi daha vardı hem ingilizce versiyonu hem almanca versiyonu bulunan, yine DW üzerinde Jojo sucht glück serisi de işine yarayabilir. Videoları indirsin ve yanında taşısın ve trende, evde vs izlesin bol bol. PC üzerinden olmayacağını anlasın bu işin.
  • nickfury  (05.02.17 16:14:00 ~ 16:19:04) 
almanyada ise amazon prime a üye olsun film dizi istediği kadar seyreder dublajlı. yıllık 70 euro olmuş, öğrenci ise 35€.


  • kurnaz  (05.02.17 16:39:16) 
almanca müzik dinlesin sürekli. almanca öğrenmeye başlayanların en geri kaldığı yer duyma oluyor çoğu zaman. youtube da baya müzik var. ben rap dinliyodum genelde.


  • masa penisi  (05.02.17 18:28:16 ~ 18:28:29) 
dizi, film, podcast gibi şeyler öğrendiklerini taze tutmak için daha faydalı bence. yani pasif bir eylemden söz ediyoruz. bunun da faydası var tabii ki ancak aktif olarak dili kullanmadığı sürece bu tür aktivitelerin uzun vadede faydalı olduğu fikrine biraz şüpheyle yaklaşıyorum. bu yüzden hazır almanya'da da yaşamaya başlamışken kendisine bir tandempartner bulsun. türkçe öğrenmek isteyenlerin sayısı diğer batı dillerine göre daha az tabii ki ancak bir şekilde meraklısı oluyor. çok fazla site var bunun için, google'da aratarak bulabilir. bir tanesi şu mesela: www.erstenachhilfe.de

onun dışında bol bol yazsın. bir konu üzerine yazı yazsın ve lang-8 sitesine koysun, almanlar düzeltsin. kursta da yazacaktır zaten bol bol, ona ek egzersiz olur.

bir de easy german isimli youtube kanalı var: www.youtube.com buranın müdavimi olsun. videolarını indirsin, durdurarak, ciddi, disiplinli şekilde ders çalışır gibi çalışsın. bir defter yapsın, cümle kalıplarını not alsın...vs. cümle kalıpları şeklinde çalışıldığında hem daha fazla keyif alınıyor hem de daha sağlıklı öğrenilebiliyor bence.

son olarak bu sitede de aynı anda hem okuyabilir hem dinleyebilir: www.deutschlandfunk.de yine not alsın bol bol. deftere not almak önemli. hatta sonra da o konu hakkında yazı yazsın.
  • philus  (05.02.17 18:54:37 ~ 18:55:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.