[]

Grafik Tasarım Eğitim Seti Önerileriniz & Tavsiyeleriniz

Merhaba arkadaşlar, reklam sektöründe grafiker olarak çalışmak istiyorum o yüzden bu programları öğrenmek istiyorum. Şu an bol vaktim var evde el yordamıyla çalışabilirim, disiplinliyimdir. Kursa git demeyiniz lütfen çünkü öyle bir maddi olanağım yok. Şimdi net olarak sorum şu sizde öyle cevap verirseniz sevinirim:

- Grafik eğitim seti aldım diyelim, anladığım kadarıyla programı öğretiyorlar, isimler vs. Bana reklamcılıkta işime yarayacak şekilde bu programları öğretecek bir set önerebilir misiniz? Yani bir reklam şirketine gittiğim zaman: "ben bu programları sizin işinize yarayacak şekilde kullanmayı biliyorum!" diyebileyim amaç bu. Bu açıdan hangi seti, nasıl bir eğitim şeklini, nasıl çalışmamı önerirsiniz?

Şimdiden teşekkür ettim.

 
İnternette bir sürü video mevcut. Senin yapacağın şey dekupeden başlamak, kolaj, color correction vs derken kendine ödevler vermek ve videoda izlediğin şeyin aynısını yapmak. Dergilerdeki reklamları biriktirip aynılarını/benzerlerini yapmaya çalışabilirsin.

İngilizcen var mı bilmiyorum, varsa lynda iyidir tutorial konusunda. Yoksa Youtube'da Türkçe videoları olan bir adam vardı ama adını hatırlayamadım. Zaten dil bilmesen de adım adım takip edersen çoğunu anlarsın. ilk etapta Photoshop, Illustrator bilsen yeterli; zaten arayüzler yakın sayılır.
  • kayranin kedisi  (24.01.17 17:14:43) 
youtube'da afgan rasulov var türkçe olarak


  • luchetti  (24.01.17 17:56:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.