[]

Kilo verme & loose skin ve çatlak

Ya da gevşek deri?
Kilo verme sırasında loose skin ve çatlak oluşumu hangi durumlarda oluşur? Mesela kaç kilo aralığından kaç kilo aralığına düşerken daha sık görülür? (Örn, 100kg'dan 50kg? ya da daha düşük mü? mesela 75'ten 50'e düşerken?)
Önüne nasıl geçilir (spor türleri, beslenme özellikleri, bakım ürünleri vs tavsiyeler nelerdir)? Önüne geçmek için yapılan şeylere rağmen oluşma ihtimali var mıdır?


 
kısa sürede çok fazla kilo verilince görülür, o nedenle zamana yaymak gerekir ki vücut kendini adapte edebilsin.

fakat aşırı örneklerdene kadar dikkat edersen et, örn. 150kg den 70kg ye düşersen bu illa olur. o excess deri bir yere gidemez, sarkacak illa. çözüm ameliyat.
  • no christ requires  (21.01.17 17:30:18) 
Yapılan diyete göre her kiloda görülebilir. Diyetlerde genelde yağ alımı sıfırlandığı için derinin kolajen kaybı daha çok oluyor, bu da haliyle çatlakların daha yoğun oluşmasına neden oluyor ama kilo ne kadar yüksekse çatlakların oluşumu o kadar yüksek oluyor. Belli bir kilonun üstündekilerin çatlaktan kaçması imkansız ama daha az yağ kayıplarında yağ alımını yüksek tutmak ve sadece kardiyo ile değil ağırlık çalışmalarıyla da yağ kaybı oluşturmak çatlakların bir nebze önüne geçebilir. Tabii bunlar kesin çözüm değil, kesin çözüm diye bir şey yok.


  • angelus  (21.01.17 17:33:54) 
spor yaparak ve sağlıklı ve yavaş şekilde kilo vererek belli aralıklarda deri sarkmasının önüne geçilebilir. 100'den 50'ye düşüşte ne olur bilmiyorum, ama 75'ten 50'ye düşüşte deri sarkması önlenebilir. bir de insanların genelde karıştırdığı bir şey var o da yüksek kilo düşüşlerinde sarkık yağ oluyor. birçok kadın kolunu yere paralel tuttuğunda bu gözlenebilir. sarkık yağ daha fazla yağ vererek ya da kas geliştirilerek engellenebiliyor.

sarkık yağ:
glowpink.com

sarkık deri:
palmbeachplastics.com
  • cikis yolu  (21.01.17 18:08:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.