[]

Türkçe kelimelerin İngilizce için fonetik telaffuzu nasıl yazılır?

İngilizce konuşan bir tanıdığım sunumunda bazı Türkçe kelimeleri doğru telaffuz edebilmek için bu Türkçe kelimelerin fonetik telaffuzlarını yazmamı istedi fakat ben nasıl yapacağımı hangi fonetik alfabeyi kullanacağımı çözemedim. Yardımcı olabilecek biri var mıdır?
Kelimeler süleymaniye, fazıl vs ama metodu anlarsam zaten hallederim diye düşünüyorum.



 
örneğin, su-lay-mani-ye? bana bu yazdığım şekil en kolay anlar gibi geldi ama internet denen bir şey var yahu. açsın dinlesin kendi anladığı şekilde not alsın? başkasının yazmasıyla nasıl olacak o iş.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (19.01.17 00:11:58 ~ 00:12:24) 
fonetik alfabe değil sesletim şeklinde yapacaksınız latin alfabesiyle. türkçe örnek elimde yok, uydurmak da istemiyorum.

ispanyolca bir kelime, ana dili ingilizce olan birinin sesletimi nasıl yapacağı;
abaho - ah-bah-hoh
demencia - deh-mehn-see-ah

gibi.. bu örnekler abaho ve demensiya şeklinde okunuyor.
türkçe için yazdığın sesletimin doğru olduğunu düşünmüyorsan google translate'de sesleterek kontrol edebilirsin.
translate.google.com
  • zebragibi  (19.01.17 01:01:53) 
Forvo'dan dinlese olmuyor mu? Bulamadığı sözcük olursa yazın, seslendirelim kaydedelim Forvo'ya.


  • kobuzchu kiz  (19.01.17 01:23:30) 
ipa typewriter kullanılabilir.

Yalnızca ingiliz fonetiği kullanarak, türkçe kelime yazamazsınız ama. /ı/ sesinin karşılığı yok mesela, illa /i/ diye çıkıyor.

ipa.typeit.org
  • offred  (19.01.17 02:52:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.