[]

yüksek lisans mülakatı öneriler

hiç öyle eğip bükmeyeceğim. sözlükteki ilgili başlıklardaki entryleri de okudum ama malum soru entry girmektense burada bir sorayım dedim.

mezun oldum, mezuniyet sonrası yetiştiğim ilk celp döneminde uzun dönem askerlik yaptım - öğrenim kredisi borcum artık ödenmeliydi- daha sonra geldim kafamda ilk olarak kpss'ye hazırlanıp iyi bir puan alıp atanırım dedim iyi puan aldım ama sağ olsunlar alım az olunca bu seferlik teğet geçti bizi.

anlayacağınız pratik olarak çok bir bilgim yok, teori de zaten mezuniyet sonrası 1 sene askerlik üzerine kpss derken zihnimin derinliklerine gömdüm teoriyi. mülakat sırasında hocalar sorarsa kesinlikle bilemeyeceğim hatta bilmiyorum demeyi düşünüyorum.

iyi bir ales, iyi bir ortalama var. mülakat sırasında tepelerdeyim.



akademide ilerlemek gibi bir hayalim yok. olsa zaten y. lisans yerine direkt birleştirilmiş doktoraya başvururdum önce bir yds puanı alıp. çünkü 2 sene y. lisans için geçecek süre benim için zaman kaybı olurdu. y. lisans tezi yazmaktansa 1 sene bilimsel hazırlık yapmak daha mantıklı olurdu.

neden burası diye sorsalar, söyleyeceklerim var. neden yüksek lisans deseler ona da söyleyeceklerim var. mesleğimle ilgili olarak bu alanı seviyorum, bu alanda kendimi geliştirmek istiyorum falan filan. askerlikten kaçma gibi bir durum da yok. tecil olsun diye başvurmadım yani.

samimi olup doğrucu davut mu olayım ne yapayım? şimdi sizlerden de öneriler almak istiyorum.

 
Tek bir tavsiyem var, mülakat öncesi tezini birlikte yazmak istediğin hocaya git ve birlikte çalışmak istediğini belirt, orada kendini anlat, yani mülakatı o hoca ile yap. Daha sonrasında gireceğim mülakat formalite olacak çünkü. O mülakata girmeden önce kimlerin alınacağı kesinleşmiş olur çoktan. Bu dediklerim lisansı yapmış olduğun üniversitede olsa farklı bir üniversite de olsa geçerlidir. Seninle çalışmak isteyecek hoca ile önceden anlaşmalısın.


  • tekila shot bardağı  (16.01.17 19:44:50) 
Ben de tezsiz yuksek lisans yapiyorum. Alana ilgili oldugunu belli et. Istemiyosan da akademik kariyer yapmak istedigini soyle. Diğer konularda samimi ol. Alana yapabilecegin olas katkilardan ve yuksek lisansin sana sağlayacağı faydalardan bahset. Rahat ol. Giyimine traşına dikkat et.


  • mylord  (16.01.17 19:45:05) 
Tekila + 0.5. Sen mülakata da hazırlan. Ben aynı bölüm için 3. Başvurumda kabul edilmiştim. Farklı okul farklı bölüm. Çok doğrucu Davut olma. Sadece söylediklerin tutarlı olsun.


  • keep out  (16.01.17 20:03:59) 
ya mülakat öncesi hocayla gidip konuşmak garip bi şey bence. daha önce kimlerin alınacağı kesinleşmiş olur falan, siz nerelerden hangi üniversitelerden bahsediyosunuz. düzgün bi yerse gayet mülakatta belir olur kimin alınacağı.

sana önerebileceğim alanınla ilgili güncel neler olmuş onları bi takip et, mülakat gününe kadar da şöyle bi bak yani. kafanda bi tez önerisi oluştur, onu sorarlar çünkü. ne çalışmak istiyosun, neden çalışmak istiyosun, bunları topla kafanda. biraz tepkisel duruyosun, öyle tepkisel gitme. akademik yapmak istemediğini de belirtmene gerek yok bence. yalan söylemek istemiyosan da bakıcam falan de.
  • snape i başından beri tanırım  (16.01.17 21:16:58) 
snape i başından beri tanırım

Türkiye gerçekleri bunlar. Kabullenmek zor ama böyle. Gayet düzgün üniversitelerden bahsediyorum ilk 10 da hepsi. Lütfen tecrübe etmediğiniz konularda insanlara bilgi vermeyin yanlış yönlendirmeyin her duyuruya cevap vermeniz gerekmiyor.
  • tekila shot bardağı  (17.01.17 14:27:09) 
@tekila herkesin tecrübesi farklı demek ki :)


  • snape i başından beri tanırım  (17.01.17 20:55:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.