[]

Telefon görüşme kayıt uygulamalarını kullanmak yasal mı ?

Merhaba,

Örneğin, Android telefonlar için Another Call Recorder - ACR uygulamasını ve benzerlerini Türkiyede kullanmak hukuken sakıncalı mıdır? yoksa sorun yok mu?

Uygulama izinlerinde de kendisi de sorumluluk kabul etmeyeceğini falan soyluyor? Bilenlere danışayım dedim :)

 
Dünyanın çoğu yerinde karşı tarafın izni olmadan yapılan ses kayıtları delil olarak kullanılamıyor. Muhtemelen Türkiye'de de öyledir.

Eğer konuşmanın başında call center gibi memnuniyetim açısından bu konuşma kayıt altına alınmaktadır demezsen kabul edilmez.
  • Haldamir  (15.01.17 15:51:33) 
Karsi tarafin izni olmadan alinan kayit hukuka aykiridir.


  • rusyalı kozmonot  (15.01.17 16:15:11) 
2 senedir kaydediyorum, direkt clouda yuklenıyor konusmalar.

Onu bunu bırak ölünce cok güzel bi sanat eseri bırakmıs olucam dunyaya. 1 tb mp3 dosyası. ahahaha.
  • anonymice  (15.01.17 16:17:11) 
uygulama yüklerken sana soruyor senin ülkende yasal mı değil mi diye. hayır dersen yükletmiyor.

ben not amaçlı kullanıyorum. delillik durumu yok zaten kendi açımdan. ama ciddi bir duruma düşersem şirkete ve google playe yüklerim sorumluluğu, google play abna lokasyon bazlı çıkarıyor uygulamayı, onun benim ülkemde yasal olup olmama sorumluluğu uygulama yükleyen şirkette. o uygulamanın benim ülkemde çıkmaması lazım eğer yasal değilse.
  • kurnaz  (15.01.17 16:17:29) 
@khiron

benim yaşadığım ülkede oluyor.

ben uygulama kullanıcıyım. onun yasal olup olmaması benim sorumluluğumda olsa dahi, onun bana en başta sunulamıyor olması gerekiyor. yaşadığın ülkenin hukukunu bilmek önemli.
  • kurnaz  (15.01.17 16:35:18) 
yasalligi degil olay. neticede kimse mahkemeye basvurmuyor ama buyuk orospu cocuklugu bence. yeri geliyor ozelini anlatiyorsun, neden saklanir ki bunlar? ayip en basta.


  • kotudur kotu  (15.01.17 16:42:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.