[]

Referandumdan "hayır" çıkarsa ne olur?

Diyelim ki bu başkanlık sistemi meclisten geçti ve referanduma gidildi. Referandum sonucunda da "hayır" sonucu çıkarsa ne olur?

1) RTE ne yapar sizce?
2) Üç beş maddeyi değiştirip tekrar referanduma sunabilirler mi? Hukuki olarak mümkün mü? RTE'nin tüm yolları zorlayacağını düşünüyorum ama hayır çıkarsa başka yol kalıyor mu?

edit: arkadaşlar referandum tahminlerinizi sormadım. Velev ki, hayır çıktı. Sonrasında ne olabilir, onu soruyorum.

 
o gece sandıklardan evet çıkması için insanları bile öldürebileceklerini düşünüyorum. 2. bi defaya kalmaz yani. üzgünüm


  • try again fail again fail better  (08.01.17 23:25:13) 
Tekrar denemelerinin önünde yasal bir engel olmaz ama "yenilen pehlivan" olayı siyaseten iyi değildir; geri teper daha düşük oy alırlar.


  • 507  (08.01.17 23:26:18) 
Çıkmayacak ki. İstepne bahçeli var.


  • yirmisantim  (08.01.17 23:31:47) 
hayır çıkacak bir referanduma gitmezler zaten. harıl harıl suriyelileri vatandaş yapıyorlar.


  • der meister  (08.01.17 23:35:23) 
Çıkmaz.
Hani bi video vardı ya aradım bulamadım şimdi(bulan gönderirse sevinirim)
Büyük ikramiye size çıksa ne yaparsınız? Çıkmaz. O kadar kesin.
  • megalomaniac  (08.01.17 23:39:40) 
zaten çıkmazar +1 ciddi sahte oy durumuda var, göstermelik artık tüm seçimler.. konuşmalarda milli irade diyebilmek için


  • eja  (08.01.17 23:41:42) 
Bir sonraki güne uyanırız bir şey değişmez. 1-2 yıl arayla başka bir şey denenir böyle bir bekleme stratejileri var. 1-2 yıl sonra nasıl kanunlar deneyeceklerini hep birlikte görürüz.

Bence evet ya da hayır çıkması milletin desteğini bu seviyede almış bir siyasetçi için bir şey değiştirmeyecek. Aynen Küba'nın lafına inanılan lideri Fidel gibi. Fidel ölene kadar sevildi. Özal öldükten sonra daha çok sevildi! Yıpratma politikası uygulaması (herşeyi olumsuzlamak) CHP'nin imajını öyle bozdu ki karşısına hangi partiyi koysalar oy alır zaten. AKP'ye oy kazandıran biraz da CHP'nin bıkmadan uyguladığı yıpratma politikasıdır.
  • neotunc  (09.01.17 00:00:37 ~ 00:02:54) 
haziran-kasım seçimlerinin arasında ne olduysa o olur maalesef.


  • bohr atom modeli  (09.01.17 00:23:02) 
Terör artar, bombalar patlar

Bakın işte referanduma evet dönmezse böyle olur denir.

Tekrardan bir referandum ve evet çıkar

Sonra terör artar, bombalar patlar.
  • Apocalypse  (09.01.17 00:36:51) 
Evet ı alana kadar kan dökülür. Bize olan olur.
400 mv dedi olmadı kan döküldü çokça
CB oldu kan döküldü
Başkanlık istiyor patlamayan yer kalmadı..

Şımarık çocuklar gibi yetinmek duygusu yok hep ver hep ver.
Her türlü olan sana bana bize olacak.
  • antik depresan  (09.01.17 01:38:58) 
bu referandumu ben kalbi durmuş bir hastaya son kez verilecek elektroşok olarak görüyorum.

bu referandumdan hayır çıkması muhtemel. fakat bu hayır'ın ne oranda çıkacağına bağlı. eğer başabaş bir durumda hayır öndeyse (%55 gibi mesela) bayağı karışık şeyler olur ki bence öngördükleri durum da bu. eğer bu olursa sorun yaratan maddeler değiştirilip/çıkartılıp yeni bir referandum süreci yaşarız.

fakat ezici bir çoğunluk hayır derse (%65-70 gibi mesela) işte o zaman hızlı giden bir araçta el freni çektiğinizde yapacağı etkiyi görebiliriz. eğer üstün bir çoğunlukla hayır oranı çıkarsa bir deyim olarak 'öldürmeyen kuvvetlendirir'i görürüz. insanların arasındaki o soğuk rüzgarlar dinerek yerine seviye atlamaya hazır bir toplum gelecektir. çünkü bu devletin çatısı altında yaşayan insanlar bilinçli olduklarını göstermiş olacaklardır ve korkularından arınmak için büyük bir fırsat elde edeceklerdir. insanlarımız arasındaki iletişim hiç olmadığı kadar güçlenecek ve toplum çok hızlı bir şekilde insani gelişmişlik değerlerini yukarı doğru tabiri caizse roketleyecektir. eğer bu olursa kardaşev ölçeğini tip 1 e tamamlayan toplum olarak da bir parıltımız olur.

yukarıdaki paragrafın devamı olarak böyle bir durumda herşey hükümet için ters tepecektir çünkü bu artık neyin ne olduğunu bilen bir milletle göz göze gelmiş bir hükümeti temsil edecektir. bu durumda artık hükümetin zararlı veya gizlemeye çalıştığı usulsüzlükler de birer birer ortaya dökülmeye başlayacaktır. her ne yaparsa yapsın (ister cb yapsın ister bb isterse bbb) artık gizlenen gerçeklerin de açığa çıkmasını engelleyemeyecekleri için tabiri caizse hükümet infilak etmek için geri sayım yapacaktır. erken seçim istenmezse genel seçime kadar ellerinde çiçekler kapılarda sırılsıklam bekleyen devlet yöneticileri görebiliriz. istifalar, ülkeyi terk edişler de buna eşlik eder ama saklanamayacaklarını bileceklerdir.

ne salladım ama :) sabah sabah önce yüzünü yıkamalı insan. bi kahve içmeli bişeyler atıştırmalı. böyle aç karnına 2 galetayla harbiden saçmalanıyor :D
  • sengdil semir  (09.01.17 10:42:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.