[]

yurt dışındaki pozisyon için iletişime ben mi geçsem direkt?

şimdi çalıştığım firmanın ingiltere'de bana uygun bir pozisyonu açıldı. ben outsourced olarak çalıştığım için şirketin iç sistemindeki ilan üzerinden başvuramıyorum. normal global websitesi üzerinden başvurabiliyorum ama ilana.

bir de dün ingilteredeki bu pozisyonun başındaki adam beni linkedin'den ekledi. hiçbir konuşma olmadı ama. daha önce ben bu adamın profiline bakmıştım sanırım. neyse.


şimdi ben bu pozisyona deli gibi başvurmak istiyorum. ama işleri batırmadan üsulünce ilerlemek istiyorum. bazı sorularım olacak:

1- pozisyona başvurmadan önce şirket içerisinde birilerine bu pozisyonla ilgilendiği ve bana yardımı olup olamayacaklarını mı sorayım önce? sonra ona göre mi hareket edeyim? eski direktörüm çok yardımcı olabilir.
2- beni ekleyen adama direkt olarak linkedin'den mi yazayım yoksa şirket içi mail mi atayım bu pozisyonla ilgileniyorum diye? yoksa hiç karıştırmayayım mı?
3- bizim ofisten ingiltere'ye gidenler var. onları mı sokayım direkt devreye bu pozisyon hakkında bana bilgi alır mısınız diye?

pozisyonu görünce çok heyecanlandım. tam istediğim ve benim yapabileceğim pozisyon. bu işi batırmadan nasıl yapabilirim.

çok saolun.

 
pozisyonun acilmasiyla pozisyonun basindaki adamin eklemesinin yakin zamanda olmasi ne derece tesaduftur, bence degildir :)
sirket ici hissiyatina gore 1->2 yada 2->1 sirasiyla deneyebilirsin. 3'un faydasi olur mu?

  • jedilance  (07.01.17 12:46:37) 
2. maddenin çok daha işe yarayacağını düşünüyorum. Sen iletişime geçtikten sonra mutlaka görüşmeye çağırırlar. Orada derdini daha iyi ifade edersin. Başkalarından yardım bekleme. (Şirket içi mail > Linkedin mesajı)


  • gkn  (07.01.17 12:52:54) 
@jedilance, ben bu adamın profiline daha önceden linktedin'den bakmıştım. hani böyle dikkat çekmek için. profilimde de zaten ingiltere'de iş bakıyor yazıyor. neyse, dün bu ekleyince direkt olarak websitesine girip acaba açık pozisyon mu var diye baktım ve varmış :) 2 gün önce yayınlanmış ilan. ama bunun için mi ekledi emin değilim henüz.

pazartesi eski müdürüm ve direktörümle konuşayım bakayım ne diyecekler. vize problem olur mu acaba bilmiyorum. ilanda ingiltere'de çalışmaya hakkı olan birilerini arıyorlar. bir de outsourced çalıştığım için(firmanın çalışanı gözükmüyorum, başka firmada bordrom) vize de sorun çıkar mı? en büyük kaygım bu. outsourced olmam problem teşkil etmez umarım.
  • little big man  (07.01.17 12:54:20) 
@gkn benim aklımda da şirket içi mail atmak var önce. bakalım bir de firma içinde bazı kişilerle konuşmayı düşünüyorum faydası olabilecek.


  • little big man  (07.01.17 12:56:11) 
aynı firmada çalışan arkadaşların varsa onlarada sorabilirler tanıdığın biri varmı diye, konuş arkadaşlarınla senin adını versinler. ama şunu bilki remote çalışmak daha iyi, yani ingilterede yerleşik çalışacağına remote çalışmayı düşün, belki maaşın biraz düşük olur ama yer bağımsız olursun istediğin ülkeye gidersin, benim öyle bir iki arkadaşım var, ipneler havuz başında çalışıyorlar endonezyada. burada anca ıııh ııh yaşarken hemde.


  • selam  (07.01.17 15:23:29) 
@selam, her iş remote çalışmaya müsait değil maalesef hocam :) teşekkürler.


  • little big man  (07.01.17 16:13:34) 
normal mail at, ayrıca linkedinden de mail atıp normal adresine mail attığını söyle.
yanıtına göre eski direktörle konuşup konuşmama kararı alırsın.
ingiltereye gidenler sana pek yardımcı olamaz bence.
  • sttc  (07.01.17 17:41:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.