[]

Programlamayı vidyodan mı, kitaptan mı yoksa web sitesinden mi çalışmalı?

Bilhassa orta derece ile başlangıç arası programcılar için soruyorum. Temel bilgim mevcut. İngilizce kaynak kullanabileceğim için dil sıkıntım yok bu arada.

Vidyodan izlemek vakit kaybı mıdır, ya da kitap fazla detay mı kaçar? Web siteleri özensiz midir genelde? Bir dil hakkında en iyi fikri kitap verebilir gibi gelse de yüzlerce sayfalık kitabı okumak çok zaman alır.

Hangi yöntemi tavsiye edersiniz?

 
dile göre değişir. her dilin "iyi" sayılabilecek dokuman çeşidi farklılık gösteriyor.


  • pgup  (06.01.17 21:33:21) 
kitap kaptanınız, videolarda yardımcınız olsun.

kitaptan öğrenin, bir noktada hata, eksik merak olursa videolardan tamamlayın.
  • kurnaz  (06.01.17 21:34:21) 
Valla bizim zamanımızda internet karneyle dağıtıldığı için ben kitaplardan öğrendim, eğer güzel güzel okuyup takip edersen iyi bir yöntem derim. Ama onun da sıkıntısı, eğer framework vs. gibi bir şey öğreneceksen sürüm güncel olmuyor, uygulamada sıkıntılar çıkarabilir. Bu framework'e hakim olduktan sonra çok problem değil tabi ama başlangıçta can sıkabilir.

Video da iyi güzel bir yöntem ama, internette benim denk geldiklerim genelde epey özensizce hazırlanmış. Bir de öyle düz düz izlemenin hiçbir faydası olmaz, kodu senin de yazarak falan takip etmen lazım.

Codeacademy filan gibi siteler bence fena değil, ama asıl "öğrenme" kısmını oradaki alıştırmaları yaparken değil, temelleri öğrenip kendin bir proje geliştirirken gerçekleştiriyorsun bence.
  • plutongezegendegilmi  (06.01.17 21:38:56) 
önce kitap sonra video diyorum ben de.


  • cok joleli ozgur  (06.01.17 22:04:58) 
Aynı konuyu üç faklı ortamdan öğrenerek ilerle, en sağlam bu olur zannımca.


  • gezegen olan pluton  (07.01.17 00:24:15) 
site, kitap, video ile ilerlemeyi tercih ederim, kitap dediysemde dil kitabı değil tabii, daha genel konulara eğinen misalen computer vision yada deep learning gibi kitaplar.

aslında bu üç yöntemde senin nasıl öğrenebildiğin ile alakalı bir durum, ben okumayı tercih ederken başka bir arkadaşım ne kadar okusa da anlamıyor, video izlemeyi tercih ediyor o öyle öğrenebiliyor. Bir başka arkadaşım ise site yerine kitapları tercih ediyor o öyle öğreniyor çünkü sitelerden okurken başka konulara linkler oluyor o linklere tıklayıp dikkatini dağıtmak istemiyor bende ise eğer okuduğum kitap/döküman içerisinde bilmediğim bir terim, deyim kısaltma yada anlamadığım bir konu var ise (yazar daha önceden bu konu hakkında bilgim olduğunu varsaymış veya ileride bahsedilen konuyu detaylı anlatacak) geri kalanını okuyamıyorum aklım o bilmediğim şeyde takılı kalıyor o nedenle illaki google araması yapacağım anlayacağım, tabii o da başka konuya gidiyor vs. yarım saat sonra tekrar geri dönüyorum ilk dökümana ama bende böyle öğrenebiliyorum ancak.

dolayısı ile sen kendine bakıp en iyi nasıl öğrenebildiğini tespit etmen lazım ve ona göre medya seçimi ve ardından kaynak seçimi yapman lazım, bu seninle ilgili bişi bizim neyi tercih ettiğimizin yada vereceğimiz tavsiyemizin sana bir faydası olmaz.
  • selam  (07.01.17 00:53:48) 
kitap sıkıcı gelmiyorsa kurnaz +1

yoksa video için youtube'da özensiz hazırlanmış "complete" playlist'ler yerine pluralsight gibi sitelerden bakılabilir. tabi orda da tam anlaşılmayan bir kısım varsa youtube'a ya da google'a yazılıp daha iyi bir açıklama aranabilir.
  • toua tokuchi  (07.01.17 01:53:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.