[]

Bilimsel Makale

Tamamen kendi olanaklarımla bir makale çalışması yapmak istiyorum. Ona buna sormak dışında bu konuda kurallara, dikkat edilmesi gerekenlere, yapılması gerekenlere, bir makalenin ne kadar uzun-kısa olabileceğine, neleri ihtiva etmesi gerektiğine, alıntı şartlarına, nasıl alıntı yapılacağına vs. dair bilgiye nereden ulaşabilirim?




 
Bu konuda otorite American Psychological Association (APA) benim bildiğim. Şöyle bir site buldum:

owl.english.purdue.edu

Umarım yardımcı olur.
  • pathetique  (24.12.09 10:07:44) 
  • bir zamanlar cocuktum  (24.12.09 10:20:23) 
Bu sorunuzun cevabı, hangi alanda makale yazdığınıza göre değişir aslında. Bizim gibi işletme alanındaki makaleler 30 sayfa falan olurken, tıp alanındaki makalelerin ortalaması 6-7 sayfa civarındadır. Neden? Çünkü bizde literatür taramasında ıncık cıncık herşey istenir falan filan. Alan belirtirseniz o konularda daha yardımcı olmaya çalışayım.

Makalenin genel gidişi şöyledir genelde:

Makalenin adı
Abstract
Introduction
Literature Review
Methodology (Fen bilimlerinde Materials and Methods denir genelde)
Findings
Discussion
Limitations and Recommendations
References
  • sui  (24.12.09 10:48:12) 
Makaleni alaninla ilgili bir konferans icin falan hazirlarsan, ne sekilde yazman gerektigiyle iligli butun aciklamalar belirledikleri standartlarda bulunur, oldukca yardimci olur.


  • kurukafa  (24.12.09 10:54:37) 
göndereceğiniz yere göre kurallar değişir. siz böyle şeylere kafanızı takmadan makalenizi yazın, düzenleme yapmak kolay.


  • sourlemonade  (24.12.09 11:56:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.