[]

Meslekteki kallavi hatalarınız nelerdi?

Avukatım ve insanla uğraşmak zormuş arkadaş! İnsanların hayatlarında önemli olan şeyler senin bilgi birikimine, dikkatine/dikkatsizliğine bağlı ve bu durum beni fazlasıyla gerer oldu. Dava önceleri karnıma ağrılar giriyor, her noktada ''Acaba atladığım ne var?'' diye düşüne düşüne kendimi yiyip bitiriyorum. Bir de bir şey atlamadığımdan emin olduğum kimi anlarda bile en atlamamam gereken şeyi atladığımı fark ettiğim durumlar oldu, onların stresinden inme inecek bir gün.

Az önce hayvani bir dosyaya yazdığım önemli bir dilekçede 50 bin civarı bir miktarı akıl tutulması yaşayıp yazmadığımı fark ettim ve dönüşü yok. O dilekçe gideli aylar oldu. İçimi ''Ben bu dilekçe için patrondan onay aldım.'' diyerek rahatlatmaya çalışıyorum ama bir yandan da ''Mesleki sorumluluk sigortası var mıydı bizim patronun?'' diye düşünmekteyim kara kara.

Karar celsesinden önce istifa etsem diyorum...

Mesleki olarak utanç anlarınız veya kallavi hatalarınız nelerdi?

edit: kütüphaneci olsam ne mutlu olurmuşum be!

 
Bir dosyada zamanaşımını vaktinde ileri sürmeyi unutup davayı kaybetmiştim. Meblağ çok büyük değildi ama sağlam ders oldu.

Edit: Hukuk okuyan aklıma sıçayım.
  • rusyalı kozmonot  (03.01.17 16:14:06 ~ 16:14:46) 
Bir kamyon (bir tir da olabilir) mal cope gitmisti. Saglam hataydi benimki de.


  • stavro  (03.01.17 16:15:26) 
Sahaf işletiyorum.

500 tl civarındaki bir seriyi 150 liraya sattım.
  • gkct  (03.01.17 16:16:46) 
vergisiz geldiği için satışı önlemek adına ithal numune malların gümrükte biryeri delinir, faturasını kontrol etmeden 3000 çift ayakkabınun tabanlarını "numunedir yeaaa delebilirsiniz." diyip deldirdim. tüm sevkiyat çöpe gitti.

ortalama 70 eurodan 300 çift:) zararı siz düşünün:)
  • suicides underground  (03.01.17 16:43:55) 
Bende maliyeti 24.000₺ olan bir yemek takımını koltuk takımı ile beraber 23.500 e sattım. Çukurambar 16.kata teslim ettik asansöre sığmadı tabi elde çıkar allah çıkar babam ders olsun diye hammal da tutmadı. Satış fiyatları üzerinden hesaplarsak dükkanı tam 10.000 yemek odası 13.000 koltuk takımı olmak üzere 23.000 kardan zarara uğrattım. Oluyor öyle insan öğrenecek işte.


  • gozu acik sevisen yahudi  (03.01.17 18:18:55) 
kayıt esnasında çok meşhur şarkıcılarımızdan birinin en iyi okumasının bir cümlesini yanlışlıkla geri dönülmez bir biçimde silmiştim.

hatırladıkça hala ürperiyorum.
  • alperz  (03.01.17 18:31:34) 
ay içinde aynı firmadan alınan mal ve hizmetin tutarı 5000 lirayı geçiyorsa alan da satan da b formu denen bir form ile maliye'ye bildirir, alan "ben x firmasından 3 adet fatura ile 5.000 liralık mal aldım" diye, satan da "ben x firmasına 3 adet fatura ile 5.000 liralık mal sattım" diye.

b formunu vermeme veya geç verme (gecikme 1 gün bile olsa) cezası 1000 küsur lira. verilmiş formu düzeltmenin cezası da 1000 küsur lira (bunu sonra biraz hafiflettiler ama konu bu değil). bu formlar 2008 yılından önce yıllık verilirdi, 2008'den itibaren aylık verilmeye başlandı.

bir de 2010 yılına kadar 5000 liranın altında kalan diğer tutarlar da toplanıp, bu toplam en alta "diğer" kutucuğuna yazılıyordu. bu diğer kutucuğu da 2008'de aylık verilmeye başladıktan sonra peydah oldu.

ben bu diğer kutucuğunun hiç farkına varmamışım, acemilik işte. 2008 ve 2009 yıllarında, b formu vermesi gereken 6 adet mükellefimin b formlarının diğer kutucuklarını boş bırakmışım.

2009 yılının sonunda öyle bir kutucuk olduğunun farkına vardım. düzeltmeye kalksam, 6 mükellef, 2 yıl (24 ay), 1000'er lira ceza. ben düzeltmezsem de vergi daireleri fark edip düzeltme isterse yine aynı ceza.

aylarca uykularım kaçtı. fark edip düzeltme isterlerse ne yaparım diye aylarca stres çektim. geçmiş 5 yılı korumaya alan mesleki sorumluluk sigortası yaptırdım. her gün allahım nolur vergi daireleri fark edip istemesin diye dualar ettim. gezdiğim bütün meslek forumlarında başka soranlar olmuş "diğer alanını yazmadım naapıcam" diye, hepsine "sen bitmişsin, kol gibi ceza gelecek, geçmiş olsun hede hödö" diye moral bozucu cevaplar yazılmış.

kimseye de anlatıp rahatlayamadım. zira meslektaşa anlatsam forumdaki gibi "ohoo sen bilmemneyi yemişin" diyecekler. karıma aileme anlatsam ceza yemişim de evi batırmışım gibi tavır yapacaklar. zira o parayı ödeyebilmem mümkün değil. içime atmaktan şiştim yamuldum aylar boyu.

2010 yılının sonlarına doğru bu diğer alanı kaldırıldı. oh kalktı, artık geçmişe dönük de istemezler diye sevindim. 2013 ve 2014 yıllarında ise 2008 ve 2009 yılları zamanaşımına uğradı, kurtuldum. ceza yemedim ama yemiş kadar oldum.

ama hala o dönemi hatırladıkça tüylerim ürperir. hala da kimse bilmez. oh uzun yazdım ya kusura bakma, ilk defa birine anlattım rahatladım galiba.
  • kibritsuyu  (04.01.17 02:35:46 ~ 02:36:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.