[]

"savaşlar, teknolojik ilerleme için yararlıdır"

selamlar,
çok da bilimsel bir yanı olmayan bir sunum için (ingilizce sunumu) başlıktaki şeyi savunacağım. ve 2 neden göstermem gerekiyor. 1. neden olarak savunma sanayine ayrılan bütçe istatistiklerini gösterdim. bunun savaş sırasında daha fazla arttığını da ekleyeceğim. ikinci neden olarak da savaştaki aciliyeti, korkuyu ve o milliyetçi motivasyonu içine katan bir başlık koymak istiyorum. ve bir tane alıntı yapmam gerekiyor bunu destekleyen. sun tzu falan araştırdım ama bulamadım. psikoloji literatüründen bir şeyler de alabilirim nasıl aratacağımı bilemedim.

sevgiler, saygılar

 
ikinci neden olarak insan haklarının askıya alınmasını kullanabilirsiniz. naziler ve japonlar psikopat deneyler yaparak sayısız esiri kobay olarak kullanmanın avantajıyla tıbbi ilerleme sağladılar. ingilizce google araması yapınca "edu" uzantılı pek çok makale çıkıyor. bi göz gezdirebilirsiniz.
bu madde çok ahlaki olmayabilir ama neticede savaş savunuluyor :)

  • ben demistim zaten  (02.01.17 20:50:15) 
sun tzu baba bu konu hakkında bir şey diyecek olsaydı tersini derdi. savaşlardan çok savaş ihtimali üzerine teknoloji geliştirilir ve bu teknolojiler daha sonradan sivillerin de yararına olabilir. örneğin internet de evvelden amerikan ordusu için tasarlanmıştır. bugün dünya bunun üzerinden dönüyor.

montaigne abi ulusun arada bir savaşa ihtiyacı olduğunu söylüyordu belki teknoloji ile ilgili bir şeyler demiştir ama sanmıyorum. onunki yönetim odaklıydı.

@ben demistim zaten, şükela hocam. evet bugünkü tıbbın nazilerin yahudiler üzerinde yaptığı deneyler ile geliştiği söylenir.
  • tuzumkuru  (02.01.17 20:57:40 ~ 20:59:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.