[]

bankacılık- yurtdışından dilekçeyi mail atarak işlem yapmak?

Yurtdışında yaşadığım ve internet bankacılığını kullanmak için telefon numaramın yurtdışı hattı ile değiştirilmesi için bankayı aradım (işbank). telefondan gerçekleştirilemeyecek bir işlem olduğunu söylemeleri sonucu ve çeşitli kişilere aktarılmamın ardından, banka kartını aldığım şubedeki yetkili bir kişiye bağladılar.

yetkili kişi t.c. numaramı, müşteri numaramı, yeni telefon numaramı içeren bir dilekçe yazıp altına imzamı atıp bunu fax, e-mail(yetkili kişinin @isbank.com ile biten mail adresi) veya whatsapp (whatsapp evet) üzerinden göndermemi ve böylece işlem yapabileceklerini söyleri.

güven duymadım açıkçası. yani ben gitmeden yapamadıkları işi, dilekçe kopyasını mail veya whatsapp(?) ile göndermemle işlem yapabilecek olmalarının tuhaf gelmesi bi kenara, tc numaramın ve imzamın hiçbir resmiyeti olmayan mail veya "whatsapp" ile tanımadığım bir insana göndermemin ne kadar güvenilir olacağını merak ediyorum.

konu hakkında bilgi sahibi kişiler aydınlatırsa sevinirim.

not: şahsın sadece mail adresini aldım. whatsapp nedir

 
Yardımcı olmak adına önermişlerdir whatsapp'ı. Özellikle üst yaş grubu mail kullanmıyor. Eskiden faks ile yaptığın işlemi şimdi maille yapıyorsun, ne farkı var? İmzana ve tc numarana tüm banka çalışanları zaten ulaşıyor, gizli bilgi değil. Bir kere işbankasında imza attığımda, görevli "bu sizin imzanız değil" demişti.


  • evrim halkasi  (30.12.16 16:14:08) 
bahsettiğin işlem kesinlikle telefon üzerinden yapılan bir işlem değil. dilekçe kabul ediyorlarsa şanslısın yani. tc numaranı verirsen bir şey olmaz. mail ile göndermek istemiyorsan ıslak imzalı olarak şubeye posta yoluyla aslını gönderebilirsin.


  • burya  (30.12.16 17:06:10) 
bankada calisan bi arkadasim whatsapp ile yapmisti benim icin. onemli olan o dilekcenin bir sekilde o kisiye ulasmasi, sonra zaten onun ciktisini alip o sekilde kayitlara geciriyorlar. tanimadigim birine whatsapp'tan atmam diyorsaniz mail atin en iyisi.


  • vudin  (30.12.16 20:26:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.