[]

"türk'üyle kürt'üyle, laz'ıyla çerkes'iyle, sünni'siyle alevisi'yle" tabiri

artık baymadı mı ya?
yani "aman ali rıza bey türk demeyin sadece, kürtler alınır. kürt'ü saydık, şimdi lazlar alınır. lazları saydık da, çerkeslerin başı kel mi? biliyorsunuz, aleviler de hassas, saymazsak olmaz :(" gibi mantık yüzünden DOĞAL OLARAK bu azınlıklar artık "türk/sünni" ifadesi kullanıldığında buluttan nem kapar duruma getirilmiyor mu?
hani savaş gibi bir şey olsa anlayacağım ama artık ota boka türkiye'deki her etnik kimliğin, her mezhebin adını çığırmak gittikçe "olması gereken bir şey" haline dönüştürülmüyor mu? artık hiçbir siyaset adamında sadece "türk" ifadesini göremiyorum.


 
  • sparkle kiddle  (20.12.16 16:06:34) 
@bonisnocetquimalisparcit: asıl olay azınlıkların dile getirilmesiyse romanlar, rumlar, ermeniler, caferiler de var bu ülkede. onlar da anılmalı o zaman. ha olay çoğunluksa türkler/sünnilerin adı anılmaya devam edilmeli.

sadece bazı kesimleri kapsayan "ne şiş yansın, ne kebap" mantığının saçmalığından bahsediyorum. ben bundan rahatsızım, azınlıkların anılmasından değil.

misal eskiden sadece "türk'üyle kürt'üyle" derken artık "türk'üyle, kürt'üyle, laz'ıyla, çerkes'iyle" demek zorundayız gibi bir algı oluştu. bu gereksiz kullanımlardan dolayı sadece "türk" ifadesini kullanmak faşistlikmiş gibi bir algılanır oldu.
  • m e b  (20.12.16 17:01:52 ~ 17:02:41) 
bana kalırsa mücadele edebilecek, üzerine tartışabilecek tek bir şey dahi kalmadı. öylesine bir cehalet! herkes başının çaresine baksın arkadaşlar.


  • gokte bulut yan yan gider  (20.12.16 17:03:27) 
@bonisnocetquimalisparcit: tam tersine, "bazı azınlıklar hassastır, ama bazıları daha hassastır." gibi bir anlam çıkarıyorum maalesef. tabii kürtlerin zihniyetinin de payı büyük bunda.

ayrıca "biz birlikte güzeliz/başarılıyız/uzaya çıkarız/adam döveriz" gibi net ve kapsayıcı ifade varken sadece kürtler/aleviler üzerinden politik doğruculuk mastürbasyonu yapmak samimi gelmiyor.
  • m e b  (20.12.16 17:29:07) 
bir ulus başka bir ulusla muhatap olurken, diplomatik olarak yazışırken kullanılan addan fazlası beni bayıyor. domuzlu orwelli muhabbete girmeyelim, lenin'den değil wilson'dan çıkar sonra da bolca kızarırız.

vatandaşlık kimliğinden başka hiçbirini kabul etmiyorum. zaten millet kendine ve başkasına dna testi yapmış gibi etnisiteden bahsedip coştuğu zaman artık düşüp bayılacak gibi oluyorum.

kafam zaten ütüleniyordu, artık kulaklarım, ellerim ayaklarım ütüleniyor. iki boyutta seyirtiyoruz artık, bakalım yarın hangi stockholm sendromu masalını saygıyla dinlemek zorunda kalacağız, diye.

bi sensin sanki kökeni bir yerlere dayanan, ben eskiden tüylü bir primattım koç, afrika bile benim ona bakarsan. te allam.
  • godoşu beklerken  (20.12.16 18:04:51 ~ 18:07:31) 
bilincli olarak yapiliyor.sinirlarin,farkliliklarin alti ciziliyor.


  • eksimeksi  (20.12.16 21:26:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.