[]

"sakın aramayın dolandırıcı!!"

az önce 0312 500 05 06 diye bir numara aradı, ben açana kadar kapattı. google'ladım, "sakın geri aramayın dolandırıcı", "aman diyim aramayın dolandırıcı" diye bir sürü yorum var.

lan dolandırıcı anladık da bu panik nedir? niye öcü görmüş gibi sakın arama , kesinlikle arama deniyor? neticede bu bir sabit telefon. yani arayınca telefon parasından falan bir şey girmez di mi? arayan adamın söylediklerine inanıp çarpılmadıktan sonra her yöne on bin dakikam var, arayım maşşak geçsem yine de bir şekilde dolandırılacak mıyım? öyle bir panik var da yorumlarda, sakın arama, kesin arama diye.

ger iarayınca bomba tetikliyor falan hikayeleri doğru mudur bi ondan çekinirim öyle bir şey varsa. yoksa arayıp eğlenicem biraz.

 
Dolandırılanların hikayelerini dinleyince bazılarının aklı başında insanlar hatta bazılarının akademisyen bile olduğunu görürsün. Hepsinin ortak anlattığı şey şu: ben de biliyorum etrafda bu şekilde dolandırıcılar olduğunu ama konuşunca bir şekilde kandım, kendimde değildim, basiretim bağlandı ... Bu gibi söylemlerde bulunurlar. Yani bir şekilde arayıp konuşmaya başlayınca bir ihtimalle seni de kandırabilirler. Bu yüzden ünlemlerle sakın aramayın diyorlar.


  • skoofer  (15.12.16 11:59:20) 
ara geç dalganı bir şey olmaz.


  • yue  (15.12.16 12:07:39) 
hayır arandığımda açarım, basiretim bağlanır, boş bulunup kanarım belki, çok affedersiniz başıma gelmişliği de var (bkz: sözlük yazarlarının dolandırılma hikayeleri/@kibritsuyu).

ama dolandırıcı olduğunu bile bile dalga geçmek için arayıp dolandırılmak da aklı başında adama pek mümkün değil gibi geliyor.

belki telefonda bekletmek üzere kurulu bir yöntemdir. bize pek giren çıkan olmuyordur da aranarak prim elde edilen bir sistem olabilir.

eskiden avea'nın mı ne, arandıkça kontör kazandığın bir hikayesi vardı. bizim bi arkadaş da elaleme çağrı bırakır, geri arayanları telefonda abuk subuk oyalayıp kontör kazanırdı. öyle bir şeydir belki.
  • kibritsuyu  (15.12.16 12:38:40 ~ 12:41:07) 
0407 ile biten versiyonu dün iki kere beni aradı, açıncaya kadar kapattı aynı şekilde, geri aradığımda meşgul çaldı. Dolandırıcıymış demek.


  • creepy  (15.12.16 13:04:03) 
Beni aradi bunlar telesekreter konusuyor once bes yapmak icin aramislar,yeni tezgahlari bu.


  • duptıs  (15.12.16 13:10:41) 
tr de dolandırıcılık diyince adamlar onu şuna bağlıyorlar.

www.youtube.com
  • kurnaz  (15.12.16 15:03:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.