[]

"Tam otomatik" av silahi mi var?

Bildigin tam otomatik, yari otomatik demiyorum. Var mi oyle bir sey?




 
20 tane 30 tane mi mermi alan bir silah görmüştüm bakınca av silahından çok normal silaha benziyor ama av tüfeğiymiş.

ben hala dayımın çiftesinde kaldığım için ilginç gelmişti bana.
  • blue eyes white dragon  (13.12.16 13:09:17) 
Var ama yivli olanlara taşıma ruhsatı verilmiyor, alıp ava çıkamazsın.

www.yabantv.com
  • kimlanbu  (13.12.16 13:48:32) 
Bilmedigim icin sasirdim.
Tam otomatik av tufegi alabiliyor muyuz simdi? Ben anlamdim olayi. 20-30 fiskelk sarjoru seri atan tam otomatik av tufegi alip kullanabiliyor muyuz alamiyor muyuz?
Tam otomatiklerin tamami yivli mi ya da?
  • stavro  (13.12.16 13:56:04) 
Tam otomatik av tufegi yok arkadaslar.

Sekil olarak ak47'ye, m16ya, M4e benzeyen ysri otomatik, sarjorlu av tufekleri var ancak bunlar yivsiz tufekler ve muhummst olarak bildiginiz sacmali, tek krusunlu fisek kullaniyor. Bu tarz yivsiz tufekleri cok rahat bir sekilde resmi olarak edinebilirsiniz. Ruhsat islemleri30-40 tl falan tutuyor. Ben de pompali tufek var ornegin. Yarim gun surdu islemerini halletmem. Belge geldikten sonra da gidip bir magazandan tufeginizi alabiliyorsunuz.

Daha uzun menzilli, muhimmat olarak mermi kullanan yivli av tufekleri de var ancak onlar da ysri otomatik ve almasi biraz daha zor ve pahali.

Teknik konulara hakim degilim ancak tam ptomatik tufekler tetige basili tuttugunuz surece atrslemeye devam eden mekanizmalar, bunlsr zaten assult rifle denilen piayde tufekleri ve ulkemizde satisi yasak.
  • kint  (13.12.16 14:27:47) 
@kint
Ben de boyle biliyorum iste, onum icin sordum. Tam otomatik av tufegi hic gormedim, tam otomatik olan suikast silahi oluyor zatrn.
Millet "tam otomatik" olayini mi yanlis anliyor bilmiyorum. Tetige basili tuttuğun surece ates eden mekanizma tam otomatik, boyle bir av tüfeği de yok diye biliyorum. Varsa da "av tufegi" degildir.
  • stavro  (14.12.16 22:55:33) 
Otomatikten kastim otomatik. Otomatik de dediginiz gibi.


  • stavro  (17.12.16 13:22:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.