[]

amazon.de gümrük vs.

Eskiden yurtdışından yapılan alışverişlerde alışveriş bedeli 100 euro gibi bir miktarı geçtiği zaman gümrükte takılıyordu falan sanki, o tip bir şeyler. Amazon.de'nin bunun için ekstra bir şeysi var mı, millet takır takır alıyor sanki?




 
75 dolar ve üstü gümrüğe takılır, net.


  • tahtelbahir  (11.12.16 23:52:34) 
gümrük sınırının üzerindeki ödemelerde gümrük ödemesini de alıyor artık amazon. bir ürünü sipariş edeceğiniz adresi ve posta kodunu girdiğinizde o konum için ortalama gümrük ücretini de belirtiyor orada. gümrükte ne kadar kesilirse o ödemeden hallediliyor. sizin gidip almanız gibi bir durum kalmıyor, kapınıza kadar geliyor böylece.

aldıkları gümrük ücretinden daha azı gerekli olursa artan kısmı karta aktarıyorlar bir süre sonra.

aynı zamanda gümrük ücretini aldılar ama gümrükte sorun olmadı gibi bir durum olursa gümrük ücreti karta geri yatırılıyor.

takip numaralı gönderiyi seçerseniz oturduğunuz yerden takibini rahatlıkla yapabilirsiniz.
  • desdenova34  (12.12.16 00:02:36) 
Hah bunları sorduydum ben de, teşekkürler.

Atıyorum 175 euroluk bir siparişe (+100 euro ekstra sınırın üzerine) ne kadar maliyet eklenir peki?
  • uyku inadim inat  (12.12.16 00:09:42) 
o satıcıdan satıcıya değişiyor bildiğim kadarıyla. sepete ekleyip görmek lazım. bir de gönderimi olmayan bazı ürünler var. elektronik, ilaç gibi. onda da zaten üründe türkiye'yi seçince buraya gönderilip gönderilmediği yazıyor. her şey sitede daha anlaşılır diyeyim.


  • desdenova34  (12.12.16 00:16:06) 
öncelikle 75 dolar/euro ve üstünün gümrüğe takılması gibi bir şey yok.

amazon uluslararası satışları güzel bir sisteme oturttu. son zamanlarda amazon'un gönderdiği gümrükte takılan hiçbir ürüne ne kendim rastladım ne de arkadaşlarımdan duydum. zaten siteye üye olup adresini filan eklediğin zaman bir ürünün sayfasına girdiğinde orda hemen "This item ships to Istanbul, Turkey." ya da "This item does not ship to Istanbul, Turkey." yazıyor. ek olarak vergi ve kargo ücretini de yazıyor. (bu ikisinin toplamını gösteriyor)

yani amazon gönderiyorsa o ürün illa gümrükten geçip sana geliyor. arkadaşım 1000 dolarlık (+300 dolar shipping ve vergi) desktop gaming pc bile aldı amazondan ve sorunsuz geldi. yani elektroniğin yasaklı ürün olması gibi bir durum yok.

peki 75 euro olayı ne? 75 euro'ya kadar vergi yok. 75 euro'nun üzerinde vergi eklenliyor. fakat amazon bu vergi işleriyle kendi uğraşıyor. eğer ürün 75 euro'nun üzerindeyse amazon üründe gerekebilecek vergiyi kendi hesaplıyıp ürün fiyatına ekliyor. gümrükte vergisini kendi otomatik ödüyor. ha olur da amazon senden vergi ücretini aldığı halde bir şekilde vergisiz geçti ürün, sana vergi için aldığı tutarı geri iade ediyor. bir kere başıma geldi 260 dolarlık bir ekran kartı aldığımda 58 dolar da vergi ve shipping ödemiştim. bu 58 doların 53'ü vergiymiş. 53 dolar geri iade etmişlerdi bana gümrükte bir şey ödemedikleri için.
  • king lizard  (12.12.16 00:34:08 ~ 00:35:14) 
Gümrüğe takılmak demek "dur kardeş buna vergi verecen yoksa yollamam" demek; ürün geçmedi demek değil. 75 avro üzeri gümrüğe takılır, vergisi ödenirse geçer yoluna devam eder. Amazon müşteri ile gümrük ayrıca uğraşmasın diye o vergiyi müşteriden en başta alıp gümrükte ödüyor.


  • baba jo  (12.12.16 00:43:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.