[]

Dil bilmeyen birisinin yurtdisina cikmasi

Merhaba

Almanyada yasiyorum. Annem yanima gelecek. Fakat yabanci dil hic bilmiyor. Almanyada girerken pasaport polisi soru sorar mi? Genelde neden geldin diye soruyorlar. Ben ona bir yazi yazsam "kizimi ziyaret amaciyla geldim" gibi bir seyler... O da ciktisini alip polis sorarsa gösterse mantikli mi? Baska ne yazayim, ne sorabilirler?


 
"almanca bilmiyorum. kızımı ziyarete geldim, dışarıda beni bekliyor." yazan bir şey yeterli bence, bunun dışında aklıma gelen tüm sorular için annenin soruyu anlaması ve ona göre cevap vermesi gerekir. zaten eğer türkiye'den geliyorsa aynı uçaktan indiği insanlar yardımcı olurlar.


  • 10032007  (30.11.16 03:34:24) 
geçenlerde arkadaşımın annesi geldi o da ingilizce bilmiyor ancak yeşil pasaportu var. sizde de böyle bir durum var diye düşünüyorum. yeşil pasaportu varsa sormayabilirler sorsa bile no english falan dese bir şeyler diyeceklerini sanmam.


  • senolll  (30.11.16 03:35:03) 
o sirada illa pasaport kuyrugunda turkler olacaktir yardimci olurlar.


  • oscar  (30.11.16 04:48:39) 
Çok endişelenmeyin Türkiye Almanya arası direkt uçuş artı tonla Türk olacaktır. Milletin ailesi Avrupa üzerinden aktarma yapıp Amerikaya gelebiliyor. Güvenlik falan anlayışlı.

Sizin adınız adresiniz telefonunuz olsun ellerindeki kağıtta yeter.
  • compumaster  (30.11.16 05:17:11) 
Annem Almanca ya da İngilizce bilmiyor. Almanya'ya gidip tek başına rahat rahat gezmisliği var. Sorun olunca polise gidip kendini gösterip "turko" demiş, polis de ona bir Türk bulmuş ve derdini halletmişler. Bir sıkıntı olmaz, rahat olun.

Öyle kağıt falan verip germeyin bence hiç.
  • babilbaligi  (30.11.16 08:15:54) 
Pasaport kuyrugunda turkler yardimci oluyor. Yaninda bir telefon olsun gerektiginde sizi arayabilsin yeter.


  • thewizardofearthsea  (30.11.16 10:10:02) 
Yakın girdim çıktım Almanya'ya. Kaç gün kalacaksın, iş mi tatil mi diye sordular sadece. Ha bi de sadece köln mü başka bir yerlere daha gidecek misin dediler. Bu arada yan bankoda anneniz gibi bir bey vardı ona da ben tercümanlık yaptım, ikimiz de girdik sorunsuz.


  • Aman Sen de  (30.11.16 10:27:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.