[]

kaktüs gerçekten radyasyon emiyor mu?

efsanemi gerçek mi ? gerçekten odamızdaki telefon internet ve bilgisayarın radyasyonunu emiyormu kaktüsler ?




 
valla bende bi ara vardı. almıştım inanıp. bilmiyorum ki. işe yarıyosa bi daha aliym.


  • rajaz  (28.11.16 20:53:30) 
onların yaydığı radyasyon zaten dikkate alınacak ölçüde bile değil. tamamen palavra.


  • bohr atom modeli  (28.11.16 20:54:58) 
atom palavra derken bu cihazların yaydığı radyasyona inanmıyor musun?


  • douglas  (28.11.16 21:06:07) 
radyasyon emilebilen bir sey degil ki? yani isik gibi, dalga dalga yayiliyor yanilmiyorsam, dolayisiyla o dalgalari bir yere cekme sansiniz yok. kaktusun de radyasyon emme gibi bir ozelligi yok. olsa bile tum vucudunuzu kaktusle kaplamaniz gerekir dalgalar halinde yayilan bir seyden korunmak icin.


  • hjarteblod  (28.11.16 21:11:29) 
bu cihazlar radyasyon yayıyor ama bizim sağlığımızı öyle kısa vadede etkileyecek boyutta değil. etkilerini görebilmek için belki binlerce yıl geçmesi gerekecek.

ha ama bu demek değil ki, bu cihazların yaydığı radyasyondan da etkilenmemek için önlem almak saçma. değil, tabii ki alabilirsiniz. yalnız kaktüsün radyasyon emmesi yanlış anlaşılıyor bence. kaktüs radyasyon emiyor labilir tamam, ama bulunduğumuz ortadamda kaktüs de var diye biz insna olarak radyasyondan etkilenmeyeceğiz anlamına gelmiyor bu.
  • mahone  (28.11.16 21:13:14) 
elektromanyetik olsun nükleer olsun, tüm radyasyon (ışınım) türleri doğrusal hareket eder. kaktüsler de her bitki gibi uv enerjiden faydalanırlar ancak radyasyon bükücü minik avatarlar da olmadıklarından fiziksel varlıklarının etrafından akıp giden radyasyon üzerindeki etkileri sıfıra yakındır, herhangi bir cisim kadardır. radyasyonu kaktüslerle önlemenin tek yolu monitörün etrafını kaktüslerle kuşatmak olur ki öyle bir durumda monitör görünmez olacağından fişini çekmek daha şık bir çözüm olur.

özet: o kadar radyasyonu su bardağı da emer.
  • kaichi  (28.11.16 21:16:08 ~ 21:17:34) 
ne elektronik cihazlar inanıldığı anlamda zararlı radyasyon yayıyor. ne de kaktüs o radyasyonu emiyor.

eski tüplü monitörler elektron tabancasını fosfor pixellerine yönelmek yöntemiyle çalışırdı ve evet ne olursa olsun az miktarda xray ışıması da yaparlardı. fakat yeni lcd ekranlar için böyle bir şey yok.
  • orpheus  (28.11.16 21:16:09 ~ 21:17:43) 
bir tv programında, kaktüslerin rasyasyon emdiği ile ilgili dedikodunun, enteresan reklam çalışmalarından olduğu söylenmişti.ciddi miktarda kaktüs satmayı başarmışlar, bu söylentilerden sonra.


  • 3/3  (28.11.16 21:33:43) 
odaya yayilan radyasyon kanser edici frekansta olan bir radyasyon degil. kaktuslerin bu radyasyonu emdigi dogru ama gerek yok. zaten odaya sigabilen bu ufak tefek kaktuslerin emdigi radyasyondan bi halt olmaz.


  • beriberi  (28.11.16 22:14:39) 
güneş ve diğer yıldızlardan dolayı maruz kaldığınız kozmik radyasyon bulunduğunuz yüksekliğe göre yıllık 25 ila 100 mrem arasındadır. Topraktan ve yediğimiz yiyeceklerden yıllık yaklaşık 50 mrem alırız. hatta etrafımızdaki diğer canlılardan da yaklaşık 20 mrem kadar radyasyona maruz kalırız.
Günde çok fazla eski tip CRT televizyon izleyen bir insan da yıllık 1 mrem radyasyon alır. Yani etrafınızdaki cihazlar önemsiz denebilecek kadar etkisizdir bu konuda. Kaldı ki bunun çözümü kesinlikle kaktüs değildir. Monitörü kaktüs ile kaplarsanız belki komik bir azalma olabilir.

  • creepy  (28.11.16 23:16:36) 
hayır, emmiyor. kesin bilgi.


  • babilbaligi  (29.11.16 10:00:11) 
çok teşekkürler bilimsel yaklaşımlarla gelen arkadaşlara. @creepy'nin sözünü ettiği mrem neyin birimi onuda araştıracağım ayrıca.


  • douglas  (02.12.16 14:22:13 ~ 14:22:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.