[]

HArcanılan parayı tutmak, hesaplamak, gelir-gider dengesi

Gelir-gider hesaplamaları yaptım ve harcadığım parayı nereye harcaığımı bulamıyorum.

Deminden beri hesapliyorum nereye gitti o para. bbakiyorum yok elde somut bir sey çünkü.

normalde para kazanmıyorken cok az harcardım. gerçetken bayağı az..

su anda da harcadıgım söylenemez. telefonum hala eski elbise vs almıyorum zaten.

kuruyemis, meyve, içki, bar, eft ile borç verme, arkadaşlarla dışardayken ödeme gibi şeylere gitmiş genel olarak ama yine o harcadığım parayı tutturamıyorum. maaş hesabımı kullanmadığımdan, başka banka kartı kullandığımdan, maaş hesabımdan çekip naptığımı (harcadım mı verdim möi) göremiyorum, hatırlamıyorum. not da almıyorum.

çözüm olarak maaşıma yatar yatmaz bu diğer hesaba parayı aktarıp ordan gerektiğinde para çekme vs yapacağım. Tek bir hesap üzerinden izleyeylim.

3-5 lira habire poslarla harcama yapmışım. bir elma alıp o kartı kullandığım bile olmuş. kredi kartı ekstresi olan kağıdın israfı resmen.

bayğaı böyle pos işlemi var hesapta. farklı farklı semtlerde hep. hatırlamma zor ama doğrudur diye düşünüyorum. yani ben almışımdır. fişi alırken de bakıyorum zaten doğru parayı çekmiş mi.

kart parası kesmiş mi diye baktım ama o da yok



telefona bilgisayara ya da kağıt deftere tek tek yazmak da istemiyorum.hem zaman kaybı hem 3 günlük dünya klişesi. şu kadar zman harcayıp şunu açmam bile vakit kaybı aslında. ama içmi rahat et medi. bir sonuca bağlamam lazım.



Siz bu gibi sorunları nasıl aşyıorsunuz


- takmayıp harcıyorsunuz nasıl olsa kzanıyorsunuz
- not alıyorsunuz telefon vs, sonra her hafta/a7/gün kontroller yapuıyorsunuz
- hiç harcamadığımdan kolay oluyor.
- her ay aynı parayı harcadığımdan kolay oluyor

gibi şeyler mesela.

 
Kredi kartı kullanmıyorum. Sadece hesap kartlarım var. Onları da kötü durumlar/birikim için yanımda taşıyorum. Nakit kullanırsan bunun önüne geçersin. Bu ay kendine tamamen keyfi amaçlar için 200 TL ayırdın diyelim. Hesabından çek direkt, sonra kullanma bir daha kartı. Bu şekilde 3-5 liralık şeyler için hesap yapmakla uğraşmazsınız. Ay sonunda elinizde kalan paraya göre ne kadar harcadığınızı bulabilirsiniz. Nakit kötü bir şey değil. Kredi kartı bana göre sadece taksit gibi seçenekler için tercih edilmeli.


  • dissendium  (15.11.16 00:30:27) 
excel'de bir sutuna once duzensiz bir sekilde not al.

ertesi ay bunlari gruplayabilirsin.

unutmadan not alamiyorsan, fisleri mutlaka biriktir, gunun aksamina hepsini gozden gecir ve not et.

nakit harcamalarini da gun icinde bir kagida yazabilirsin.

kurusuna kadar yazarsan dogru bir hesap yapabilirsin.

birkac ay bunu devam ettirirsen, harcamalarini gorup neyin gereksiz olduguna karar verebilirsin.
  • idexo  (15.11.16 09:36:20) 
ben benzer bir durumdan geçmiştim, şöyle çözdüm;

1- nakit harcamaya dön. para elinden çıkınca ne kadar harcadığına dön bir bak.
2- her akşam kafadan ne kadar harcadığını (yaklaşık) bir kafandan geçir.
3- maaşı her aldığında belli bir tutarı doğrudan birikim hesabına at. ister altın ister tl ister dolar fark etmez.

bir bakmışsın ne tutarlar birikmiş.

ama en kötüsü birikim yapmak için kredi çekmek. hem dosya masrafı, faiz vb. derken ödediğin tutarın neredeyse yarısı heba oluyor, hem ödemek zorunda olduğundan olağanüstü bir zaman olursa canını sıkıyor.
  • babilbaligi  (15.11.16 10:19:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.