[]

TOEFL - IELTS Karşılaştırması ve kaynak sorusu

Selam duyuru ahalisi. Daha önce Toefl'a girdim, R:30, L:30, W:27, S:23 aldım. Şimdi Ielts'e girmem ve her bir alandan minimum 8 almam gerekli. İki sınav çokça karşılaştırılmış ama Ielts'te speakingin direkt insanlarla yapıldığı için daha kolay olduğu dışında pek yorum yapılmamış. Özellikle her iki sınava girenler de varsa bölümlerin karşılaştırmalarını yapabilirler mi?

Mesela ben Toefl'a hazırlanırken sistemini gayet anlaşılır buldum, özellikle ETS nin kendi kaynakları hem sınav sistemini çok iyi anlattıkları için hem de birebir örnek sınavlar içerdikleri için çok rahat etmiştim. Ielts de böyle yapısı belli, her zaman için aynı tipte soruların sorulduğu düzenli bir sınav mıdır?

Tabi kaynak da önerebilirsiniz, müteşekkir olurum.

 
İki sınava da girdim,ielts'in de aynı şekilde kitapları falan var,alıp oralardan hazırlanabilirsiniz. Konsept olarak pek bir fark yok bence,tek fark dediğiniz gibi ielts'de gerçek insan olması (ki benim ielts'e girme sebebim insana karşı konuşmanın daha rahat olacağını düşünmemdi ama denk geldiğim kadın korkunç bir İngiliz aksanına sahipti) ve diğer kısımların paper based olması.


  • archery  (13.11.16 19:33:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.