[]

Yayınevi sözleşme sıkıntısı?

Merhabalar. Bir yayınevinden kitabımla alakalı bir sözleşme imzaladık. Daha doğrusu ben İstanbul'da kendileri Ankara'da oldukları için bana mail olarak sözleşmeyi attılar. Bende imzalayıp kargoladım. Fakat kitabımın dosyasını göndermeden önce bende sözleşmenin tarafıma imzalı gönderilmesini istedim.

Fakat bir aydır fuar var vs gibi sebeplerden sözleşmeyi bana yollayamıyor. fakat ne hikmetse kitabı istiyor. Sözleşme yollayacak zamanı olmayan adam kitabı nasıl bastıracak o ayrı bir soru işareti. Başka bir yazarla konuştum kız kendisine de sözleşme gelmediğini ama kendisinin de hiç istemediğini söylüyor.

Muhtemelen bu yayınevi sahibi bir çakallık peşinde. Peki ben şimdi atıyorum başka bir yayıneviyle anlaşsam bu adam çıkıp elindeki sözleşmeyi gösterebilir mi? Sonuçta ben imzaladım ve gönderdim. O istediği zaman oraya imzasını atıp anlaşmışız gibi gösterebilir. Peki bana sözleşme göndermediği takdirde benim ne yapmam lazım? Adamın elinde hep böyle bir koz mu olacak?

 
bu eski ve ucuz bir çakallık örneği. senin elinde sözleşme olmadığında, karşı taraf sözleşme hükümlerini tek taraflı kullanır ve sen elinde belge olmadığından hiçbir şey yapamazsın.

sözleşme ile ilgili tavrın doğru, eğer güvene dayalı iş yapmak istersen tercih elbette senin. ama sonunun hüsran olması neredeyse kesin.
  • babilbaligi  (10.11.16 14:26:02) 
Başka yayıncı bakın. Basılı yayın yapan bir yerde günde yüzlerce baskı mektup işi olur. Bişeyden dolayı kıvırıyorlar.

Yakın zamanda arkaşın bastırdığı kitapta ekstra paralar istediker, vermezsen toplarız kitapları dediler.
  • kurnaz  (10.11.16 14:26:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.