[]

Anneler & Babalar bir bakin ( yemek icerir)

Bizim tosun 7.5 aylik oldu ek gida falan derken sebze ve et turlerine bir turlu alistiramadim. Tadimlik yaptim olmadi blw denedim cixxx istemedi. Tavuk kokusunu alinca oguruyor. Kiymayi pisirdim corbada falan tel suzgecten gecirdim ( blender kullanmiyorum taneli gidalara alissin diye) yine anladi yine yemedi. Sizin de boyle zamanlariniz oldu mu? Nasil cozdunuz?




 
1 yaşından sonra yaşadım. sevdiği çorbaya katıyorum eti. sebze, bakliyat zaten seviyor ama kıymayı kesinlikle yemiyor. iyi pişmiş eti daha kolay yiyor. bazen çorbasına katıyorum, bazen komple püre haline getiriyorum blenderda. katı gıdalara alışmayı da ekmek, meyve falan şeklinde yapıyorum. bi de patates havuç oldu mu gayet çiğneyerek yiyor köftehor.

şu aşamada hedefim tadını alması, ve az da olsa yemesi
  • la noix  (10.11.16 13:49:45) 
Ben kuzu kol alıp sebzelerle(patates,kabak,havuç,patlıcan vs.) düdüklüde haşlıyorum.kuzu eti hem yumuşak oluyor hem de bizim ufaklık bayıla bayıla yiyor. kendimiz de yiyoruz aynı yemekten. Bebeğiniz etinden yine de yemezse sebzesini püre yapabilirsiniz. Ya da yemeğin suyuna pirinç,irmik,yulaf vs. salıp yoğurtla terbiyeleyip güzel bir çorba da yapabilirsiniz. Böylece etin ve sebzenin vitamininden suyunu yiyerek faydalanır.


  • cukkalambo  (10.11.16 13:56:36) 
cukkalambo +1 kuzuyu daha rahat yiyor


  • la noix  (10.11.16 14:08:13) 
dişler olmadan zor çiğnenenlere tepki normal. haşlayıp suyu ile çeşitli aksiyonlar (muhallebi vb.) yapabilirsin. dişleri çıkınca kıkırdak bile yer. şu ara çok üstüne gidip tepki oluşturmamak sonra çok işe yarıyor.


  • babilbaligi  (10.11.16 14:27:55) 
@babil damagiyla da cigneyebilir. Bizim oglanin ilk disi 10 aylik cikti, ondan once de elma bile yiyodu


  • la noix  (10.11.16 18:35:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.