[]

Powerpoint ile sunum ve görsel kullanımı

Ben en son lisede bu şekil sunum yaptığımdan aradaki 12-13 yıl boyunca neler değişti neler sabit kaldı bilmiyorum; bu sebeple siz devamlı sunum izleyenlerin fikirlerini merak ediyorum.

Odam ile toplantı odası arasında kocaman bir cam var ve içeriyi izleyebiliyorum devamlı; pek eğlenceli oluyor. Zaman zaman sunumlara denk geliyorum; mümessillere ilaç tanıyorlar ama kullanılan görsellerde birbirini koklayan zürafalar, egzotik meyve fotoğrafları, gülümseyen çocuklar falan filan var. Neticede ilaç şirketi ama bana bu tarz sunumlar aşırı komik ve profesyonellikten uzak geliyor.

Misal aspirin; içinde şu şu şu vardır, şunlara iyi gelir, en fazla bu kadar tüketilmesi gerekir yazıyor ama yanında da başını tutan yüzü buruşmuş bir kadın görselini koymuş.

Çocuklar için vitamin, iki satır açıklamanın yan tarafında kafasına çarşaf çekilmiş yeni agucuk yapan bebe var falan filan.

Etkili öğrenme dersek, etkili öğrenme bu değil yahu, yanlış mıyım? Akılda da bu şekil kalmıyordur herhalde. Bana hem sunum yaptığın kitlenin zekasını küçümsemek hem de şirketi ve kendini rezil etmek gibi geliyor.

Denk geldiğiniz veya hazırladığınız sunumlarda görsel kullanım oranınız nedir; verdiğim örnekteki sunum sizin için etkili midir, değil midir?

Edit: aha şimdi de parmağa tutunmuş minik bir maymunumsu gördüm.

 
ben sunumlarımda minimal görseller, ikonlar falan kullanmaya çalışıyorum. dediğin şekildeki görseller bana da saçma, profesyonellikten uzak geliyor.


  • kivanc1  (03.11.16 11:14:38) 
Etkili sunum hazırlama tekniklerinde insanlara yazı olmasın, maksimum x sözcük, y satır olsun, daha görsel olsun şeklinde anlatılmasını insanların yanlış anlamasından kaynaklanıyor.


  • patiska  (03.11.16 11:26:44) 
Toplantı ve sunumlarda dikkatli-motivasyonu yüksek tutmak çok zor. Şirketiniz özelinde yorum yapamayacağım fakat görsellerden uzak bir sunum düşünülemez. Her zaman konuyla alakalı olmak zorunda değil görseller, konu arasında nefes almak-ilgiyi toparlamak için de yerleştirme yapılabilir. Düz yazı şeklinde bir sunuma 5 dakikadan fazla dayanmak çok güç. Her şey bir yana sunumlarda yazı da çok az olmalı bence. Sadece konu başlıkları yeterli.


  • ZZ  (03.11.16 11:35:52) 
Örneklendireyim o vakit örnek üzerinden gidelim:
i.hizliresim.com bu görsel üzerinde bilmem ne kili ile ilgili bilgi yer alıyor.
antik yazıt fotoğrafı üzerinde ve antik yunan savaşçısı görseli üzerinde de b vitamini ve e vitamini bilgisi yer alıyor.
  • kaymaktutmayansicaksut  (03.11.16 11:59:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.