[]

ufaktan iş kurup gelişip büyümek için ne kadar sermaye lazım..

biliyorum söylemesi zor; ama en risksiz ve sıkıntısız şekilde kendi işimi kurmak için ne kadar gerekir.

hedefim para biriktirip normal bi dükkan açıp, zamanla üzerine koyup büyük bir marka yaratmak. yanş hedefim başlangıçta az sermayeyle başlayıp emekle ve kaliteli hizmetle bi yerlere gelmek. 50.000 yeter mi?


 
Sektör onemli o konuda. Hizmet sektöründe (gida giyim vb.) 50 bin ile anca arabada nohut pilav satarsın.


  • babilbaligi  (30.10.16 13:05:35) 
Risksiz is kurmak diye bir sey yoktur deli misin... Gomdugun butun parayi batirma olasiligiyla girebilirsin bir ise ancak. Ya az rekabetli ama ihtiyac olan kimsenin gormedigi bir niche bulup ona yuruyeceksin (ama isin tutarsa rakiplerin pitir pitir ortaya cikacaktir o yuzden cebi senden dolu kisilerin isin tuttugunu gorduklerinde parayla seni ezemeyecekleri bir niche olmak zorunda) ya da halihazirda rekabet ortami olan bir sektoru inceleyeceksin ve herkesten daha iyi hizmeti daha iyi kar marjiyla verebilecegin bir aralik bulursan oraya gireceksin. Tabii surekli bir rekabet ortami olacak fiyat kiranlar adini kotuleyenler, bir sekilde ayakta kalmaya calisacaksin. Sectigin is koluna gore sermaye ihtiyaci 0 liradan baslar milyonlarca dolara kadar gider gercekten tamamen ne sectigine bagli. Kimi is var evinden yapabilirsin, kimi is var buyuk dukkan acman gerekir... Hepsinin gerektirdigi sermaye farkli.


  • robokot  (30.10.16 14:02:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.