[]

Amfi üzerinde bulunan "Loudness" özelliği nedir?

Arkadaşlar kaliteli ses sistemimin amfisinde böyle bir buton var. Basınca sesi biraz yükseltiyor gibi ama tam olarak olayı nedir acaba Loudness özelliğinin? Yani amaç sadece ses yükseltmek olsa onu volume yükselterekte yapabiliriz. Artısı, eksisi nedir, bilen birileri varsa söyleyebilirse çok sevinirim.




 
sesi volüm olarak yükseltmiyor da böyle sanki daha bi canlı dolgun hale getiriyor o özellik. birçok eski araba teybinde falan da vardır.


  • kibritsuyu  (14.10.16 12:45:18) 
Düşük volume ayarında karakterstiğini kaybeden sesi daha düzgün hale getirmeye yarar.


  • kakaolu kremali biskuvi  (14.10.16 12:48:39) 
hocam bir nevi farklı frekanstaki tınıları size doğrusal bir açıda yani aynı frekansta dinletebilmek gibi bişey. benim nazarımda gereksiz bi işlev.


  • delineron  (14.10.16 12:50:21) 
görsel olarak bir fotografın boyutunun düşürülmesine rağmen renk derinliğinin/ parlaklığıın korunması eğilimi diyebiriz sanırım. ben de bilmiyordum ama yukarıdaki açıklamalardan anladığım bu.


  • 1adam  (14.10.16 13:21:58) 
en.m.wikipedia.org

Delineron +1

düşük ve yüksek frekans uçlarındaki frekansların genliklerini artırıyor. insan kulağı bu uçları daha düşük duyuyor, loudness ayarı ile kulak ile duyduğun sesin frekans tepkimesi doğrusallaşıyor.
  • cedex  (14.10.16 14:30:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.