[]

frekans, dalga boyu vs.

bir radyo dalgasının:

"frekansı arttıkça/frekansı azaldıkça, o dalga daha zararlı hale gelir" diyebilir miyiz?

yani cep telefonu 900-1800 mhz, wifi 2.4 ghz, fm radyo yayını 87.5-108 mhz vesaire.

"bu arttıkça zararı artar, bu arttıkça zararı azalır" veya "şu şundan daha zararlıdır" diyebilmek için neyin artıp azalması gerekiyor? böyle basitçe, çok detaya girmeden, bilel'e anlatır gibi anlatabilecek var mıdır?

 
hocam bilen birileri aydınlatana kadar,
Effects on the human body, bölümünde söylediğiniz gibi biraz frekensa dayanan bir yorum mevcut

en.wikipedia.org
  • güneyli çocuk  (13.10.16 17:12:20) 
frekansa doğrudan bağlı değildir heralde ama frekans arttıkça yayılım kaybı artar, daha uzağa gitmesi için daha fazla güç basılır. dolayısıyla frekans arttıkça daha zararlı olabilir, daha güçlü olduğu için.


  • medievalman  (13.10.16 17:40:34) 
mesela mikrodalga denen şeyin yiyeceğe neler ettiği malumunuz. yani bir dalga var, bu dalga mikro ve yiyeceğe tutulunca o yiyecek ısınıyor. demek ki doğrudan maruz kalınca epey zararlı bir şey.

bu dalganın nesi mikro. dalga mikrolaştıkça zararlılaşır, makrolaştıkça zararı azalır falan diyebiliyor muyuz?
  • kibritsuyu  (13.10.16 17:44:36) 
Frekans dediğimiz şey bir dalganın bir saniyede tekrar etme sayısıdır. Mikrodalga fırınlarda kullanılan dalgayla wireless sinyalinin dalgası aynı frekansta olabilir, bu ikisinin aynı olduğunu göstermez.
Dalgayı zararlı yapan dalganın genliğidir. Genlik dalganın tepe noktası ile çukur noktasının yarısına tekabül ediyor. Dalganın gücünü ve yoğunluğunu belirler. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi voltaj da diyebilirsin, aynı kapıya çıkar aşağı yukarı.

  • sb  (13.10.16 18:50:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.