[]

elle yazı yazmakta zorlanmaya başladım

29 yaşındayım. birkaç yıl öncesine kadar da böyle bir problemim yoktu. yazım her zaman güzeldi, örnek gösterilirdi. ama son yıllarda yazım son derece kötüleşti. ancak kötüleşmesini sorun etmiyorum, yazamıyorum da artık. hep harfleri atlıyorum, yanlış harfleri yazıyorum. hele yanımda biri varken daha da kötü oluyor. ama kendimi normal hissettiğim zamanlarda yine çok güzel yazabiliyorum.

bazen de ellerimde takat kalmıyor, kalem titriyor, o an kalemi bırakmak zorunda kalıyorum. çünkü doğru-yanlış hiç yazamıyorum. bunun geçmişi daha eski. ne olabilir bunun sebebi? böyle absürt konular için doktora mı gitmeli, psikologa mı, psikiyatriye mi, nörolojiye mi bilemiyorum. ne yapmalı?

not: dahilerin hastalığı diye yutturulan, bu yüzden "bak ben de dahiyim" demek istercesine kendisinde bu hastalık olduğunu söyleyenlerin hastalığı olan disleksi ile alakası yok benim durumumun. bu hastalıktan bahsedecek olan olursa kendini yormasın.

 
bahsettiğiniz durumu ben de yaşıyorum, tek fark yazımın eskiden de şimdi de bok gibi olması. kendi kendime şöyle bir açıklama getirmiştim, yıllardır bilgisayarlarla iç içeyiz, el artık kalem tutmaya değil tuşlara basmaya alışıyor, o yüzden el yazısı refleksi azalıyor, sizin için motor kabiliyet kalem tutmak değil tuşa basmak oluyor gibi yani. kendim üfürdüm tabi ki hiçbir bilimsel dayanağı yok, ama bence tuttu. bilim adamları araştırsın.


  • evde liyakat kalmamis  (29.09.16 15:28:25) 
disleksi zaten mümkün olamaz, daha önce bir şey yoktu diyorsunuz. bence nörolojiye görünmek en mantıklısı, eğer bir şey çıkmazsa kendisi psikiyatriye ya da belki ortopediye bile gönderebilir. ama harfleri atlıyor olmanız vs nörolojik bir şeymiş gibi gösteriyor. çok geçmiş olsun.


  • who cares wins  (29.09.16 16:05:37) 
@evde liyakat kalmamis ile aynı durumdayım, eskiden de kötüydü, hala yazım kötü ama yazmakta da zorlanıyorum çünkü textlerin %98ini falan bilgisayara yazıyorum. normal el yazısıyla yazdığım kargo paketi falan var sadece. biri bakarken ben de daha sıkıntılı yazıyorum. bence normal gibi.


  • freya  (29.09.16 16:19:34) 
klavyeyle öyle aşırı bir işim olmadı hiç. o yüzden bilgisayarda yazmaya alıştığımdan kaynaklandığını sanmıyorum. ki, bilgisayarlar hayatımıza bu kadar girmeden önce de bahsettiğim kalemi tutamama durumu arada bir nüksediyordu.

nörolojik bir vaka olması benim için daha iyi olur. en azından psikolojik olmadığı anlaşılmış olur. ortopedik olduğunu da pek sanmam.

bu arada sosyal fobi teşhisi konulmuştu daha önce bana, orayı atlamışım. alakası olabilir belki ama bahsettiğim yazamama durumu yanımda kimse yokken de başıma geliyor. yani öyle hata yapmamalıyım korkusundan kaynaklandığına ihtimal vermiyorum.
  • masmeleddin erdogan  (29.09.16 16:23:08) 
aynı durumdayım. nedeni bilgisayar klavyesine alışmakla birlikte beyin/klavye hızının beyin/el yazısı hızıyla aynı olmaması.

klavyede standart yazıdan kay be kat hızlı yazmaya hem elimiz hem de beynimiz alışıyor. el yazısıyla yazmak isteyince beyin uzun süredir alıştığı klavyede yazma hızının komutunu vermeye devam ediyor ve hızlı yazmaya çalışınca da kötü bir yazı ve harf atlama ortaya çıkıyor.

ben artık el yazısı yazarken bilinçli olarak yavaş yazmaya başladım, sorun düzeldi.
  • dahili meddah  (29.09.16 16:28:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.